‘Beauty routine en ervaringen van Dorien Florentinus’

Geschreven door
Elyane
Wij van Mineral Skin Cosmetics, zijn erg trots op onze producten. Maar uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar de mening van onze klanten, de uiteindelijke echte ervaringsdeskundige. En daarom vragen wij iedere maand de ervaring en beauty routine van beautyproducten aan een van onze klanten!

Inhoud - ‘Beauty routine en ervaringen van Dorien Florentinus’

Deze week Dorien Florentinus (28 jaar). Dorien is een verpleegkundige in het ziekenhuis in Amsterdam.

Door haar continue onregelmatige rooster, nachtdiensten, dagdiensten en avonddiensten, was het heel moeilijk voor haar een ritme in haar beauty-routine te krijgen. Door de combinatie van de reinigingsgel en hydraterende dagcrème van Xminerals, heeft ze toch een routine kunnen vinden!

Interview

Hoe ziet je beautyroutine eruit?

” Dat is heel verschillend door mijn wisselende diensten. Wel altijd als ik wakker word, of dat nou in de avond is omdat ik een nachtdienst heb, of in de ochtend omdat ik een dagdienst heb, met het reinigen van mijn gezicht met de reinigingsgel van Xminerals. Door de wisselende slaapmomenten heb ik vaak last van een onrustige huid, en door de reinigingsgel beperk ik dat en blijf ik een frisse huid hebben.”

”Na een reeks nachtdiensten, hydrateer ik extra mijn gezicht met een hydraterende dagcrème. Door de rare slaapmomenten raakt mijn lichaam vaak in de war, wat zich uit in een extreem droge huid. Extra vocht kan dan geen kwaad! En fijn is ook dat ik overdag gelijk beschermd ben met een SPF”

Wat voor een huidtype heb je?

”Ik heb een hele wisselende huid. Van mezelf heb ik eigenlijk een redelijk stabiele huid. Maar door de wisselende en daarmee rare ritmes in dag en nacht, heb ik vaak last van een vochtarme huid en kan mijn huid wat gevoeliger zijn.”

Wat is de geschiedenis van jouw crème gebruik?

”Toen ik nog niet in de zorg werkte, had ik een hele goede huid van mezelf. Eigenlijk hoefde ik niet veel bijzonders te doen om oneffenheden te voorkomen. Een lauw washandje eroverheen en klaar! Helaas zijn deze mooie tijden slechts nog maar een herinnering. Inmiddels heb ik ook geleerd dat een reiniging met enkel een washandje soms meer kwaad dan goed doet.”

”Sinds ik in de zorg werk vraagt mijn huid meer zorg. Het begon met oneffenheden rond m’n mond door het dragen van de medische mondkapjes. Al snel werd het een flink droge huid standaard na het opstaan. Ik vond het erg lastig een routine in dag- en nachtcrèmes te vinden doordat ik simpel weg nooit een vaste dag of nacht heb. Maar gelukkig heb ik de reinigingsgel gevonden die ik vrijwel altijd kan gebruiken. En hij droogt de huid niet uit, zoals sommige reinigingsgels. Top is dat hij zich ook nog eens goed leent voor mijn snelle routine.”

Meer lezen over een droge huid? Lees dan ook: ‘‘Thuis een droge huid behandelen

Hoe ben jij bij de reinigingsgel en dagcrème van Xminerals terrecht gekomen?

”Veel familie van mij gebruikten deze producten al. En tijdens de zware tijd van de pandemie en het vele werk, begon ik me steeds vermoeider te voelen. Dit tekende zich ook in mijn gezicht. Ik heb toen een tijdje de dagcrème van mijn zus gebruikt. Dit haalde de grauwe blik weg in mijn gezicht. Ook gaf het me een veel zachter en minder trekkende huid. Ik ben toen verschillende producten gaan gebruiken van Mineral Skin Cosmetics, en ben uiteindelijk gezwicht voor de reinigingsgel en hydraterende dagcrème.”

Wat vind je het belangrijkste aan een beauty-product?

”Voor mij is het erg belangrijk dat ik een product kan gebruiken wanneer ik wil. Een product moet ook geschikt zijn voor een snelle routine en gemakkelijk in gebruik. Verder vind ik het erg belangrijk dat een product voldoende hydrateert voor een langere periode. Niet dat je een product opsmeert en dat je huid na een uur weer droog aanvoelt.”

Vind je dat de producten van Xminerals dit waarmaken?

”Het fijne aan Xminerals is dat he producten makkelijk kan combineren en dus niet speciaal een vaste routine hoeft te volgen. Ik kan de dagcrème gebruiken na mijn nachtdienstenreeks en mijn huid dan weer extra voeden en verzorgen en ook als ik een dagje het park in ga zit deze standaard in mijn tas. De pompverpakking is dan handig trouwens. ‘s Ochtends en ‘s avonds kan ik de reinigingsgel gebruiken en zo mijn huid blijven onderhouden. Dus ja, ik vind wel dat de producten van Xminerals dit waarmaakt! Persoonlijk ben ik nog benieuwd naar de nachtcrème, deze heb ik nog niet in gebruik.”

Wat vind je van de geur van de producten van Xminerals?

”Ik moet zeggen dat ik al snel tevreden ben als een product een niet te heftige geur heeft. Ik vind vooral de crème een erg lekkere geur hebben! Niet te zwaar maar wel fleurig. Ik heb er denk ik ook niet heel veel verstand van. Maar als je het mij vraagt is het een fijne geur!”

Als jij de gezichtsreiniger en de Hydra Day Cream van Xminerals een cijfer mocht geven, wat zou dat dan zijn en waarom?

”Ik ben en blijf een verpleegkundige en die zijn altijd eerlijk en kritisch. Laat ik beginnen met de positieve punten. Ik vind de producten lekker ruiken en zeker productief. De producten doen wat ze moeten doen. De zachte en frisse huid die ik krijg na het gebruik van gezichtsreiniger is werkelijk waar heerlijk! Daarbij zitten zowel de crème als reinigingsgel vol natuurlijke ingrediënten, dat is ook zeker mooi. Tenslotte is de SPF in de dagcrème voor mij zeker een pluspunt, gezien ik weet hoe belangrijk het is om je huid te beschermen.
Als ik toch een minpuntje moet noemen vind ik het wel jammer dat de gezichtsreiniger relatief snel opgaat. De dagcrème gaat echt wel een aantal maanden mee. Maar de reinigingsgel ga ik sneller doorheen. Maar om het positief te eindigen, het is het zeker waard!

Een 8 van mij!

Volg jij MineralSkinCosmetics al op Instagram?: https://www.instagram.com/mineralskincosmetics/

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

Hoe bepaal ik tarieven voor mijn schoonheidssalon? (tabel)
Hoe maak ik mijn schoonheidssalon succesvol? (5 tips)
5 voordelen van een lichaamsmasker (+tips)
Waarom eye serum niet mag missen in jouw routine! (5 voordelen)
Je huid beschermen tegen het stadsleven met GIGI CITY NAP
9 redenen waarom onzuiverheden doorbreken in je gezicht (+tips)

2 reacties

  1. Herkenbaar die huid rond mondkapjes. Sinds Corona heb ik ook een slechte huid rond m’n mond, ik ga de reinigingsgel maar eens proberen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *