Scrub, Peeling of Lysing?

Scrub, Peeling of Lysing?

Waarom een peeling gebruiken?
Elke dag laat je huid ca. 30 miljoen! dode huidcellen los, gelukkig worden deze van binnenuit weer aangevuld, zo schuift het rijtje telkens een stukje op. Om een mooie egale en zachte huid te krijgen en te houden is het verwijderen van dode huidcellen heel belangrijk.

Om dit natuurlijke proces een handje te helpen kun je dus een peeling of scrub gebruiken.
Dode huidcellen kunnen je huid een vale, doffe uitstraling geven. Ze kunnen de poriën verstoppen waardoor er pukkeltjes en puistjes ontstaan.

Peelings worden ook ingezet voor huidverbetering, pigmentproblemen, zonneschade, littekenweefsel en acne te verbeteren.
Je kunt dode huidcellen verwijderen met een scrub, peeling of een lysing. Alle drie behandelingen werken verdunnend op de hoornlaag.

Scrub
Een scrub bestaat uit een crème met fijne tot grove korrel, een soort schuurmiddeltje.  Doordat je met je vingertoppen deze scrubcrème inmasseert schuren de korreltjes de dode huidcellen weg. Je kan ook een borstelapparaat gebruiken, dit heeft een intensere inwerking. Let hierbij wel op de conditie van de huid. Een te grove korrel kan de huid ook beschadigen.

Afhankelijk van het huidtype wordt geadviseerd je huid 1 tot 2x per week te scrubben.

Peeling
Een peeling bestaat eigenlijk altijd uit een verwekende stof. Dit is meestal een zuur. De meest gebruikte zijn fruitzuren (Alpha Hydroxy Acids = AHA) en salicylzuur (Beta Hydroxy Acid = BHA). Daarnaast worden ook vaak Glycolzuur (Glycolic Acid) en Melkzuur (Lactic Acid) gebruikt.

De zuren in deze peelings versnellen de afschilvering van de hoornlaag, hierdoor worden de collageen en elastine vezels in je huid gestimuleerd om nieuwe gezonde cellen te maken. Je huid ziet er dus gladder, steviger en egaler uit dan voor de peeling.

Lysing
Een lysing is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel. Een lysing is daardoor milder voor de huid. Een lysing is zeer geschikt voor de oudere, verslapte huid en gevoelige huid doordat er geen korrel in zit en het werkt als een masker.

Naverzorging
Als je een peeling of scrub gedaan hebt is het goed om je huid even extra te verzorgen met een voedend maskertje of een serum. Hiermee geef je je huid gelijk wat extra voedingsstoffen, waardoor zij nog meer gaat stralen.