VITAMIN E

Vitamin E

In het algemeen
Je huid staat continu bloot aan allerlei schadelijke factoren van zowel buitenaf als van binnenuit. Factoren als zonlicht, wind, luchtvervuiling, airco en centrale verwarming drogen je huid uit en zijn een aanslag op het natuurlijk afweersysteem van je huid. Al deze factoren kunnen leiden tot huidproblemen zoals, een droge trekkerige huid, een onrustige huid, onzuiverheden, acne, droogte plekjes en droogte rimpels, met als gevolg vroegtijdige huidveroudering. 

Werking vitamine E

Vitamine E is in de afgelopen jaren een belangrijk basisingrediënt in huidverzorgingsproducten geworden. De bijzondere werking  van vitamine E is te herleiden naar microscopische geleiders waarmee de diepste lagen van de huid bereikt en verbeterd worden. Andere voordelen van vitamine E zijn de vochtinbrengende werking wanneer in crèmes verwerkt en het vermogen om de buitenste huidlaag met vocht te verbinden. De toename van het natuurlijke vocht van de huid vermindert diepe rimpels en beschermt de elasticiteit van de huidvezels.

De Vitamine E-serie is geschikt voor de behandeling van de droge huid veroorzaakt door:

- de afname van het natuurlijke vochtgehalte

-  een afname van de beschermende huidbarrière  

-  oxidatie en stralingsschade. 

Gebrek aan vocht veroorzaakt een cyclus van huidveroudering vanwege het onvermogen van de huid om normaal te functioneren. Dit leidt tot de ontwikkeling van fijne lijntjes en droogte die op hun beurt zich ontwikkelen tot diepe rimpels.  De droogte beschadigt daarnaast het natuurlijke schadeherstel systeem van de huid waardoor de celregeneratie vertraagt wordt. De huid begint dan zijn frisse en stevige uiterlijk te verliezen. De producten in de Vitamine E-serie bieden de huid elke dag effectieve bescherming tegen vrije radicalen en verbeteren het vermogen van de huid om vocht vast te houden. Dit is essentieel voor een jeugdig ogende huid.

Actieve ingrediënten in deze lijn

Rozenbottel olie
Een pure olie gewonnen uit de zaden van wilde rozenbottels (Rosa Mousquata). Rozenbottelolie is rijk aan vitamine A en C en bevat een uniek complex aan essentiële vetzuren (linolzuur en oliezuur). 

Uitgebreid onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat rozenbottelolie gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en bewezen rimpel verminderende eigenschappen bevat. 

Huidpigmentatie en roodheid veroorzaakt door blootstelling aan de zon worden door de olie verheldert en huidregeneratie en genezing aangemoedigt.  De concentratie aan natuurlijke vitaminen van de olie versterkt het vermogen van de huid om zichzelf te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit gebeurd door de laag dode cellen te verwijderen en een laag jonge, gladde huid te creëren zonder de huid te irriteren.

Hydraterend complex
Een efficiënte combinatie van hydraterende ingrediënten die de huid van vocht voorzien. Dit voorkomt verdamping van natuurlijk vocht (TEWL) en bij regelmatig gebruik verbetert dit hydraterende complex  de natuurlijke vochtbalans van de huid. Het voorkomt de vorming van fijne lijntjes, vermindert bestaande rimpel en maakt de huid zacht en soepel.

Squalaan
Squalaan is een organisch extract gewonnen uit olijfolie. Squalaan is vergelijkbaar met het natuurlijke vocht van de huid waardoor het snel wordt opgenomen.  Het natuurlijke vochtniveau van de huid komt hierdoor weer in balans. Squalaan stimuleert de celgroei, beschermt het oppervlak van huidcellen en maakt de huid zacht en soepel.

Panthenol (Vitamine B5)
Panthenol  wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en is essentieel voor de werking van de huidcellen. Panthenol wordt gebruikt als ingrediënt voor effectieve hydratatie, versterkt de huidbarrière en helpt bij het vernieuwings- en genezingsproces. Panthenol is ideaal voor de behandeling van een vochtarme huid waarbij de vochtbalans, zachtheid en soepelheid wordt verbeterd.

Kalmerende ingrediënten in deze lijn:

Allantoïne
Allantoïne bevorderd huidvernieuwing en herstel dankzij het stimuleren van het exfoliatie proces van de huid.  Allantoïne zorgt ervoor dat de huid zich beter kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast heeft Allantoïne een kalmerende en anti-irriterende werking.

Kamille en Bisabolol
Een extract van de kamilleplant, rijk aan ingrediënten om de huid te kalmeren en roodheid en gevoeligheid te voorkomen.

Aloë Vera Gel
Aloe Vera Gel is een extract van de Aloë Vera plant. De gel kalmeert de huid en versterkt het afweermechanisme, daarnaast verbetert het de vochtbalans en versnelt de genezingsprocessen van de huid.