Waarom dagcrème niet mag missen in jouw routine

Geschreven door
Elyane
Waarom dagcreme 7 redenen

Inhoud - Waarom dagcrème niet mag missen in jouw routine

Een speciale face wash, een masker, scrub en nu ook nog een dagcreme. Ik hoor jullie denken, ‘poeh, de ochtendroutine duurt steeds langer’, maar niemand heeft gezegd dat schoonheid en verzorging over rozen ging! De dagcreme is simpelweg niet te missen. niet alleen voor de schoonheid maar ook voor de gezondheid.

7 Redenen waarom dagcreme niet mag missen in jouw routine

1.Een dagcrème helpt de huid te hydrateren

Een goede dagcreme zorgt voor een stabiele hydratatie balans. De dagcreme creëert namelijk een laagje op de huid, waardoor je huid langer vocht vast kan blijven houden. ook stimuleert dagcreme het behouden van een sterke huidbarrière.

2. Een dagcrème vermindert rode vlekjes in het gezicht

De bloedvaatjes en haarvaatjes in het gezicht kunnen overactief zijn, waardoor ze gaan uitzetten. Dit veroorzaakt de rode vlekjes. Hier kan je aanleg voor hebben, waardoor dit sneller gebeurt, maar het kan je ook zomaar overkomen. Een hydraterende dagcreme kan dit voorkomen!

3. Een dagcrème beperkt huidveroudering en daarmee rimpels

In een goede dagcreme zit SPF die zon schade kan voorkomen. Rond een jaar of 30, begint de celdeling te vertragen, waardoor ook de aanmaak van nieuwe jonge elastische weefsel verminderen. De huid wordt minder soepel en er ontstaan cutane breuken door het verzakken van de huidstructuur. Als je kiest voor een dagcreme met Argireline, een product dat synthetische spierontspanners bevat, ga je voor het optimale resultaat!

4. Een dagcrème vermindert de kans op huidkanker

Een dagcreme met SPF is de eerste stap tegen het voorkomen van huidkanker. De zon veroorzaakt vaak door de UV-stralen, beschadiging aan je DNA die niet meer herstelbaar is. Een goede dagcreme die SPF bevat houd een deel van deze stralingen tegen. Tip! Ook in de winter schijnt de zon en is het belangrijk zon bescherming te smeren.

5. Een dagcrème helpt tegen een vette of droge huid

Iedereen heeft een andere huid. De een heeft een hele droge huid en de ander heeft juist een hele vette huid. Een dagcreme houd de huid in balans. Een droge huid heeft last van een vochtarmoede in de huid. Je hebt dus een dagcreme nodig die extra vocht toe dient aan je huid.

Bij een vettige huid produceert je huid overmatig talg. Dit betekend niet dat je huid geen hydratatie meer nodig heeft. Een dagcreme zonder olie is een aanrader voor een vette huid!

6. Een dagcrème stimuleert het verminderen van onzuiverheden

van een geïrriteerde huid hebben we allemaal wel eens last. Pukkeltjes, plekjes, acne noem maar op. Een goede verzorging voor de huid is dan ook nodig om dit te beperken. Een goede dagcrème hoort hier uiteraard bij. De huid moet goed gehydrateerd blijven om dode huidcellen te voorkomen. Dode huidcellen kunnen namelijk verstoppingen in de talgkliertjes veroorzaken, wat weer onzuiverheden veroorzaakt.

7. Een dagcrème het ruikt zo lekker!

Hoe lekker is het om je ochtendroutine af te sluiten met een lekker ruikende dagcreme. Door een lekkere geur die je meeneemt, je schoon en wakker te voelen en daarmee helemaal klaar te zijn om je dag te beginnen!

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

Waarom dagcreme 7 redenen
Waarom dagcrème niet mag missen in jouw routine
5 voordelen van een lichaamsmasker (+tips)
Waarom eye serum niet mag missen in jouw routine! (5 voordelen)
Je huid beschermen tegen het stadsleven met GIGI CITY NAP
9 redenen waarom onzuiverheden doorbreken in je gezicht (+tips)
4 manieren om te weten of je zonnebrandcrème nog houdbaar is (+tips)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *