Zoeken

Gezichtsmasker? 10 redenen waarom je NIET zonder kan (+tips)

Geschreven door
Elyane
Een bubbelend gezichtsmasker, een knal roze masker of warmtemasker. We doen allemaal wel is een maskertje om te ontspannen of de huid een boost te geven. Misschien nemen we nog een foto voor sociale media en vertellen hoe ontspannen avond we hebben. Maar wat is nou de echte reden dat een masker zo ontspannen en goed voor je huid is?

Inhoud - Gezichtsmasker? 10 redenen waarom je NIET zonder kan (+tips)

10 redenen waarom je niet zonder masker kan

1. Diepe reiniging

De dagelijkse schoonmaak door het gezicht halen met een gezicht cleansing is natuurlijk hartstikke goed om het huidoppervlak te reinigen. Maar met een masker maak je je gezicht grondiger schoon. Je maakt je gezicht schoon met een stofzuiger inplaats van met een bezem, hypothetisch gezien natuurlijk. Je tilt de reiniging naar een veel hoger level.

Onder de huidoppervlak zit een huidlaag die onzuiverheden kan bevatten. Alleen met een reinigend masker of een peeling kan je deze verwijderen.

Tips

Reinig, voor het aanbrengen van je masker, je gezicht met lauw water en milde reinigingsgel. Overgebleven make-up resten en viezigheid krijgt zo niet de kans om met het masker uw poriën binnen te dringen!

2. Ontstoppen van de gezicht poriën

Maskers met bepaalde modder soorten, bijvoorbeeld maskers met zwarte modder uit de dode zee, ontstoppen gezichtsporien. De modder absorbeert de overtollige oliën die zich ophopen in de poriën. Het leuke aan een masker is dat het niet alleen de onderhuidse lagen verschoond maar ook het oppervlak. Het moment dat er viezigheid via de oppervlak de poriën binnenkruipt, kan het zich gaan nestelen en ontsteken. En dan ‘beste mensen, is de ellende pas zichtbaar begonnen ‘say hallo to the pimple’!

Tips

Aangezien je je poriën helemaal openzet bij het gebruik van een masker, is het ook belangrijk om de poriën weer te sluiten achteraf. Anders gaat er weer even makkelijk viezigheid in. Doe dit door je gezicht af te spoelen met lauwwarm/ koud water nadat je een masker gebruikt hebt!

3. Je andere huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen

Door af en toe een goed maskertje, werken je dagelijkse andere beauty producten efficiënter. Door de reiniging van een masker, worden de poriën een stuk schoner. Met als effect dat je lotions en serums veer sneller en dieper intrekken in de huid. Je product heeft dan ook een veel groter effect omdat het een stuk dieper de poriën binnen komt. Je huid blijft dan een stuk beter gehydrateerd, waardoor je veel sneller je gewenste effect bereikt!

4. Vermindert fijne lijntjes

Door het gebruik van gezichtsmaskers, kan je je ouderdom proces vertragen. Je huid blijft namelijk elastisch waardoor de fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Maskers die vitamine C en E bevatten geven de huid een extra boost. De combinatie van vitamine C en E heeft met als effect dat de huid jeugdig en veerkrachtig blijft!

5. Direct effect

Een dagcrème heeft altijd een tijdje nodig om volledig effect van de crème te krijgen, een masker niet. Een masker geeft direct na het aanbrengen een ontspannen gevoel, zachte huid en extra skin glow. Perfect dus na een gestreste dag of juist vlak voor een datenight!

gezichtsmasker

6. Vermindert een droge huid

Natuurlijk heb je allerlei behandelingen tegen een droge huid, maar die zijn vaak best ingrijpend. Daarom is het handig om in plaats daarvan een masker te gebruiken. Door bepaalde ingrediënten in maskers blijft je huid op de juiste vochtpijl. Avocado is bijvoorbeeld het perfecte ingrediënt om hydratatie en vochtproductie te ondersteunen. Maar ook maskers met vitamine E en amandelolie zijn hier perfect voor. Zo krijg je veel minder last van een strakaanvoelende huid!

7. Vermindert een vette huid

Zo kan een masker ook helpen tegen juist een hele vette huid. Een vette huid produceert te veel talg, en dat kan ervoor zorgen dat poriën verstopt komen te zitten. Je hebt dus een masker nodig die dit overtollige talg absorberen. Een masker met salicylzuur is bijvoorbeeld een product die hier geschikt voor is. Ook een Masker op basis van reinigende klei is ook een goede optie!

Tips

Bestudeer je eigen huid voor je een masker kiest, zodat je de effectieve ingrediënten voor jouw huidtype in je masker kan zoeken! Zo voorkom je een verkeerde keuze en het ultieme effect!

8. Creëert een natuurlijke glow op je gezicht

Het proces van begin tot het einde van het aanbrengen van het masker is goed voor de huid. Het masker opsmeren, het laten drogen en het vervolgens verwijderen, zorgt ervoor dat het bloed beter circuleert. Wanneer het bloed beter en sneller circuleert geeft dit als effect een gezondere en meer stralende huid!

9. Werkt als extra beschermlaag

Wat we nu wel weten is dat het gezichtsmaskers viezigheid juist verwijdert uit het gezicht en de poriën. Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat een goed maskertje ook bij voorbaat al beschermt tegen onzuiverheden. Een masker versterkt de huidbarrière die de huid beschermt tegen veel bacteriële stoffen. Een gezichtsmasker kun je dus ook wel zien als een beschermend schild op je huid!

Tips

Om onzuiverheden niet onnodig op je gezicht binnen te laten dringen, is het beter om een masker met een kwastje of spatel aan te brengen in plaats van met je vingers. Op je vingers zitten namelijk veel meer bacteriën die je met het blote oog kan zien.

10. Ontspanning!

Altijd maar de fysieke redenen, maar een masker heeft ook een groot psychisch voordeel! Een masker kan namelijk erg therapeutisch zijn. Sommige aromatische ingrediënten kunnen namelijk (echt? ja echt!) je zintuigen prikkelen. Dit zorgt ervoor dat er een signaaltje naar je hersenen gaat die de ontspanning modus aan zet! En niet te vergeten dat we ook erg kunnen lachen om de soms gekke maskers die je tegenwoordig hebt.

Veel gestelde vragen

Hoe vaak moet je een gezichtsmasker gebruiken?

Hoevaak je een gezichtsmasker gebruikt ligt aan je huid en welk masker je gebruikt. Het meest voorkomende aantal is daar in tegen wel 1/2 keer per week. Vaker kan wel, maar is dan niet meer effectief voor de boost van de huid.

‘S ochtends of ‘s avonds een masker gebruiken?

Ook dit verschilt per masker. Een hydraterende masker kan je het beste ‘s ochtends aanbrengen omdat dan je cellen helemaal vernieuwd zijn. De behandelingsmaskers tegen puistjes en andere onzuiverheden, zijn weer beter voor de avonden. Juist omdat je huid in de nacht weer de tijd heeft om te herstellen en reduceren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een masker?

Het belangrijkste is dat je weet wat voor een huid jij hebt en wat jouw huid nodig heeft. Als je jouw huidtype eenmaal weet kun je de juiste keuze maken.

Welke soort maskers zijn er?

Je hebt heel veel verschillende maskers. De meest voorkomende zijn de volgende: peelingmasker, kleimasker, collageenmasker en het sheetmasker.

Volg je ons al op Instagram?: Mineralskincosmetics

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!