Zoeken

Hyperpigmentatie behandelen

Hyperpigmentatie is een veel voorkomende, meestal onschadelijke aandoening waarbij huidvlekken donkerder van kleur worden dan de normale omringende huid. Deze pigmentatie treedt op door een opeenhoping van melanine in de huid.

Hyperpigmentatie komt voor in allerlei verschillende tinten en vormen. Vaak verschijnt hyperpigmentatie het eerst op zichtbare plekken. Hierbij kun je denken aan je gezicht, maar ook aan bijvoorbeeld je handen of armen. Dit komt omdat deze plekken het vaakst in contact met de zon komen.

Oorzaken Hypermigmentatie

Als de huid teveel wordt blootgesteld aan de zon kan er hyperpigmentatie ontstaan. Dit houdt in dat de pigmentcellen in de huid toenemen of dat het pigment toeneemt, maar het aantal cellen gelijk blijft. Dit pigment wordt dan via uitlopers van de cellen doorgegeven aan de  omgelegen huidcellen.

Pigmentvlekken zijn niet altijd gelijk zichtbaar nadat je in de zon gelegen hebt, maar meestal pas jaren later. In veel gevallen gaat hyperpigmentatie samen met huidveroudering. De zon kan bestaande pigmentvlekken wel direct verergeren

Andere oorzaken zijn hormonale veranderingen (bijvoorbeeld door zwangerschap) of bij huidbeschadiging door acne.

Producten tegen Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is goed te behandelen met producten die de juiste actieve ingrediënten bevatten. Zorg wel dat je tijdens gebruik uit de zon blijft en zonbescherming gebruikt.

Hyperpigmentatie laten behandelen

Hyperpigmentatie is te behandelen met een chemische- of fruitzuurpeeling bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

Hyperpigmentatie is te behandelen met een chemische- of fruitzuurpeeling bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Bij zo’n peelingbehandeling wordt gebruikt gemaakt van verschillende (fruit) zuren en andere ingrediënten die de aanmaak van pigment stoppen en hyperpigmentatie verminderen.

Alle Cremes & Serums tegen Hyperpigmentatie

Egaliserend

Alle huidtypes

NEW!

30 m/l

GIGI Retin A Melano Tri Corrector

105,00 €105,00

Egaliserend

Alle huidtypes

New!

30 m/l

GIGI Retin A Melano Block

119,00 €119,00

Egaliserend

Alle huidtypes

125 m/l

NP Whitening Booster

Egaliserend

Alle huidtypes

50 m/l

NP 10% Glycolic crème

(1)

67,50 €67,50

Egaliserend

Alle huidtypes

50 m/l

NP 10 % Lactic Acid crème

(1)

67,50 €67,50

Egaliserend

Alle huidtypes

100 m/l

Mandelic & Salicylic peel

Beschermend

Alle huidtypes

-20%

75 m/l

Sun Care Daily Moisture SPF 50

49,60 €49,60

Anti-rimpel

Alle huidtypes

20 m/l

NP Oogcontourcrème

(1)

65,00 €65,00

Verhelderend

Alle huidtypes

50 m/l

Skin Whitening cream

115,00 €115,00