Zoeken

Voordelen van AHA's voor je huid

AHA oftewel Alpha Hydroxy Acid, zijn wateroplosbare zuren die dode huidcellen van de bovenste huidlaag losweken. AHA’s worden vaak ingezet om aan de ‘oppervlakte’ van de huid resultaat te behalen. AHA’s kunnen ook worden ingezet bij de aanpak van hyperpigmentatie, fijne lijntjes, een droge huid en littekens.

zout en modder (1)
huidverzorging (Custom) (1)
handcreme inwrijven (Custom)
AHA’s kan/kunnen (net als vele andere cosmetische stoffen) onder verschillende namen op de verpakking staan.
Op deze INCI namen moet je letten om te zien of het ingrediënt erin zit: Water (and) vaccinium myrtillus fruit/leaf extract (and) saccharum officinarum (sugar cane) extract (and) citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract (and) citrus limon (lemon) fruit extract (and) acer saccharum (sugar maple) extract

* INCI (Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) is de naam waaronder dit ingrediënt op de verpakking staat. 

Wat zijn AHA’s en wat doen ze voor je huid?

AHA staat voor alfahydroxyzuur. AHA’s zijn in water-oplosbare zuren.

AHA’s werken exfoliërend, stimuleren de celvernieuwing en zorgen voor een verbeterde hydratatie. AHA’s worden ingezet voor de behandeling van littekens, hyperpigmentatie en fijne lijntjes. In hogere concentraties verbetert het de stevigheid, dikte en rimpels van de huid.

Cremes en serums met AHA's

No data was found