Zoek

Voordelen van Bromelaïne voor de huid

Bromelaïne, een enzym dat van nature voorkomt in ananas, biedt verschillende voordelen voor de huid vanwege zijn unieke eigenschappen. Bromelaïne is een zachte ontstekingsremmende peeling exfoliant die de hydratatie van de huid bevordert.

zout en modder (1)
huidverzorging (Custom) (1)
handcreme inwrijven (Custom)
Bromelain kan/kunnen (net als vele andere cosmetische stoffen) onder verschillende namen op de verpakking staan.

* INCI (Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) is de naam waaronder dit ingrediënt op de verpakking staat. 

Bromelaïne, een enzym dat van nature voorkomt in ananas, biedt verschillende voordelen voor de huid vanwege zijn unieke eigenschappen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van bromelaïne voor de huid:

Exfoliatie:

Bromelaïne heeft proteolytische eigenschappen, wat betekent dat het eiwitten kan afbreken. Dit maakt het een effectieve natuurlijke exfoliant voor de huid. Het helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor de huid er frisser en stralender uitziet.

Huidverjonging:

Door de exfoliërende werking kan bromelaïne bijdragen aan het bevorderen van huidverjonging. Het verwijderen van de oude, dode huidcellen stimuleert de groei van nieuwe cellen, wat resulteert in een gladdere en jeugdiger ogende huid.

Ontstekingsremmende Werking:

Bromelaïne heeft aantoonbare ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen op de huid, wat gunstig is voor mensen met gevoelige of ontstoken huidcondities.

Anti-zwellingseffect:

Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen kan bromelaïne helpen bij het verminderen van zwelling op de huid, vooral rond de ogen. Dit maakt het nuttig voor het verminderen van wallen en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

Zachte Peeling:

In tegenstelling tot sommige agressieve chemische peelings, biedt bromelaïne een zachte exfoliatie. Het helpt de huid op een milde manier te vernieuwen zonder overmatige irritatie of schade.

Hydratatie:

Bromelaïne kan helpen bij het verbeteren van de hydratatie van de huid. Door dode huidcellen te verwijderen, wordt de opname van vocht bevorderd, wat resulteert in een gehydrateerdere en gezonder uitziende huid.

Cremes en serums met Bromelain

Exfoliërend

Alle huidtypes

Nieuw!

50 m/l

TEXTURE QBS Peeling

69,00 €69,00