Voordelen van Pseudoalteromonas Ferment Extract (PFE) voor de huid.

Ook bekend als Antarcticine, stimuleert de elastine en collageenproductie en reguleert de talgproductie. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

24-uurs Retinolcrème
24-uurs Retinolcrème
24-uurs Retinolcrème
Pseudoalteromonas Ferment Extract (PFE) kan/kunnen (net als vele andere cosmetische stoffen) onder verschillende namen op de verpakking staan.
Op deze INCI namen moet je letten om te zien of het ingrediënt erin zit: Pseudoalteromonas Ferment Extract

* INCI (Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) is de naam waaronder dit ingrediënt op de verpakking staat. 

Pseudoalteromonas Ferment Extract (PFE) ook bekend als Antarcticine, wordt geproduceerd door de fermentatie van een mariene bacterie die in de koude Antarctische Oceaan leeft. Het is een zeldzame gefermenteerde stof die alleen te vinden is op het King George eiland in Antarctica. PFE bevat aminozuren zoals glycine, lycine en histidine.

Het kan de huid helpen beschermen tegen uitdroging en roodheid als gevolg van koud weer. Het bevordert ook de regeneratie van de huid en een gladder huidoppervlak door de collageen en elastinesynthese te stimuleren.

Bij in-vivo test kwam naar voren dat  1% Antarcticine (de handelsnaam voor de verdunde versie van het Pseudoalteromonas Ferment Extract) de hydratatie van de huid met 14,8%  verhoogde bij koud weer. 5% Antarcticine crème verminderde de diepte van rimpels rond de ogen met 44%.

Bovendien draagt het stofje bij aan het verminderen van de talgproductie en verkleining van de poriën. Dit gebeurt door het het verminderen van de Melanocortin 5-receptor, een eiwit dat belangrijk is bij de talgproductie.

Cremes en serums met Pseudoalteromonas Ferment Extract (PFE)

Anti-rimpel

Alle huidtypes

Xminerals

50 m/l

24-uurs Retinolcrème

49,50 €49,50