Zoeken

Voordelen van retinol op je huid

Retinol is essentieel wanneer je rimpels en fijne lijntjes aan wil pakken en werkt bewezen effectief voor een strakke en gladde gezichtshuid.

zout en modder (1)
huidverzorging (Custom) (1)
handcreme inwrijven (Custom)
Retinol kan/kunnen (net als vele andere cosmetische stoffen) onder verschillende namen op de verpakking staan.
Op deze INCI namen moet je letten om te zien of het ingrediënt erin zit: Retinol/ Retinyl Palmitate

* INCI (Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) is de naam waaronder dit ingrediënt op de verpakking staat. 

Wat is retinol?

Retinol  is pure vitamine A en is bewezen het best werkzame ingrediënt tegen huidveroudering. Wanneer Retinol door de huid wordt opgenomen wordt retinol omgezet in retinoïnezuur om zijn magie te bewerken.

Voordelen van retinol voor de huid

Retinol maakt de huid minder gerimpeld, gladder, steviger en strakker. Het ingrediënt is al werkzaam vanaf 0,1 %. Retinol kan ook nuttig zijn voor een acne-gevoelige huid, omdat het de keratinisatie (verhoorning) normaliseert en ervoor zorgt dat de poriën minder talg produceren.

Retinol gebruiken

Gebruik je voor het eerst een retinol-product, dan is het belangrijk om het geleidelijk op te bouwen bij hogere (rond de 1%) concentraties. Bijwerkingen kunnen in dat geval roodheid en lichte schilfering, droogheid zijn, wanneer de huid nog niet gewend is.

Cremes en serums met Retinol

Anti-rimpel

Alle huidtypes

50 m/l

24-uurs Retinolcrème

(11)

55,95 €55,95

Voedend

Alle huidtypes

50 m/l

Moisturizing nachtcrème

37,50 €37,50