Voordelen van urea voor de huid

Heeft goede vochtbindende en exfoliërende eigenschappen voor de huid, antiseptisch.

Urea kan/kunnen (net als vele andere cosmetische stoffen) onder verschillende namen op de verpakking staan.
Op deze INCI namen moet je letten om te zien of het ingrediënt erin zit: urea

* INCI (Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) is de naam waaronder dit ingrediënt op de verpakking staat. 

Urea is een geweldige natuurlijke vochtregulerende factor NMF (natural moisturizing factor). NMF’s zijn belangrijke componenten die de huid helpen water vast te houden en deze vol elastisch en gehydrateerd te houden. Ureum vormt ongeveer 7% van de NMF’s, naast andere zaken zoals aminozuren (40%), PCA (12%) of Lactaat (12%).

Wat ureum speciaal maakt, is dat het niet alleen een eenvoudige hydratant is, maar dat het ook een “klein-molecuul-regulator van de epidermale structuur en functie” is, wat betekent dat het een heleboel extra biologische activiteiten heeft.
Het werkt als een mild keratolytisch middel verbetert de antimicrobiële peptide-expressie en het verbetert de huidbarrièrefunctie.

Cremes en serums met Urea

No data was found