Zoeken

‘6 Tips voor een perfecte lente skincare routine’

Geschreven door
Elyane
Het is alweer bijna lente, en we genieten al een beetje van de 'bijna' voorjaarsdagen. De zon breekt al af en toe door, en wellicht hebben we zelfs al stiekem een drankje op het terras gedronken. En terwijl de bloesem op de bomen langzaam zich aan het ontpoppen zijn, is ook je huid toe aan verandering. Want met de temperaturen die veranderen, veranderd je huid ook met het seizoen. Een verandering van je skincare producten is dan ook erg belangrijk!

Inhoud - ‘6 Tips voor een perfecte lente skincare routine’

6 tips voor je lente skincare routine!

1. Scrub je huid

De eerste lente skincare routine, is wel handig om te beginnen met een milde peeling. Dit om de winterlaag goed te verwijderen. Hoewel huidcellen constant regenereren, zorgt je winter beschermlaagje op je gezicht ervoor dat dode huidcellen niet effectief genoeg afgestoten worden. Doe dit wel met liefde, en dus zachtjes, anders loop je het risico ook de goede huidcellen te beschadigen. Heb je een gevoelige huid, kan je hiervoor ook kiezen voor een peelingcrème of een enzymatische peeling.

2. Met een schone lei de lente in

Een nieuw seizoen geeft ook de mogelijkheid om even met de bezem door je huis te gaan. Zo kun je langzaam weer je winterjassen opbergen en troepjes weggooien. Zo is het ook een mogelijkheid om even goed door je schoonheidsproducten te gaan. Oude producten, producten die simpelweg overdatum zijn en producten die je niet meer gebruikt, allemaal weggooien. Hoewel vervallen huidverzorging en make-up je huid niet per se beschadigen, kan het wel irritatie en puistjes veroorzaken. Ook kan het de effectiviteit van de producten verminderen, en daarom is het wel handig om af en toe de bezem door je badkamer kastjes te doen.

3. Gebruik SPF

Eigelijk moet je dagelijks SPF dragen, dus ook in de winter. Maar in de lente moet je er extra op letten en is het handig om die prioriteit hoger op het lijstje zetten. De eerste zonnestralen van het jaar zijn vaak erg sterk en je huid moet daar goed voor beschermd worden. Begin de dag met een dagcrème met SPF!

4. Verwissel je zwaardere wintercrème voor een lichtere crème

Je huid houdt tijdens de warmere maanden meer water vast. Dit betekent dat een lichtere moisturizer goed voor je huid is. Zo voorkom je verstopte poriën. Naarmate de temperatuur stijgt, neemt ook de olieproductie van onze huid toe. En ja, we hebben ook de neiging om meer te zweten. Een lichtere lotion helpt de poriën schoon te houden om te voorkomen dat de lentehuid wordt overbelast met overtollige olie als het weer warmer wordt.

5. Moisturize je huid regelmatiger

Je huid heeft in de winter veel irritaties te voortduren gehad. Wrijvingen van truien, sjaals en mutsen, en vooral de stevige wollen. De huid heeft dus veel ruwe en geïriteerde plekjes die nog een goede behandeling verdienen. Moisturise dus je gezicht extra goed, zodat je in de zomer een prachte huid hebt! Gebruik hier een goede moisturizer voor!

6. Gebruik een wekelijks masker

Heb jij ook zo een last van een droge huid gekregen door de winter? Heeft de verwarming jouw huid ook veranderd? Dan is het heel goed om een wekelijks masker in je skinroutine te gebruiken om je ‘glow’ terug te krijgen!

Om van een droge, doffe en soms schilferige huid af te komen, is een hydraterend masker een pre! Een of twee keer per week een zacht hydraterend masker zal de huid voorzien van het vocht dat de huid nodig heeft om te herstellen van de wintermaanden.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *