Zoeken

De 5 beste Skin Care tips voor thuis!

Geschreven door
Judith

Inhoud - De 5 beste Skin Care tips voor thuis!

Meer tijd thuis en helaas geen mogelijkheid om je schoonheidsspecialist te bezoeken voor een behandeling. Genoeg reden om je thuisverzorgingsroutine eens goed op orde te brengen. Hiervoor geven wij je de 5 beste skin care tips voor thuis! 

1. Gebruik altijd een goede reiniging

Een van de meest onderschatte, maar misschien wel de belangrijkste stap van een complete huidverzorgingsroutine is een goede reiniging. Veel gehoorde uitspraken voor ons zijn:  “Ik was mijn gezicht alleen met water als ik geen make-up op heb.” Of; “Ik was mijn gezicht alléén in de avond/ alléén in de ochtend.” Of; “Ik was mijn gezicht onder de douche met mijn douchegel.” En zo kunnen we nog wel even doorgaan..  Ons advies is; gebruik een speciale reiniging voor je gezicht en gebruik deze elke ochtend én elke avond.   De huid scheidt de hele dag afvalstoffen en vet uit, zowel overdag als ‘s nachts. Wassen is dus niet alleen voor het verwijderen van make-up of tegen luchtvervuiling. Wanneer je de huid niet reinigt, blijven afvalstoffen op het huidoppervlak liggen. Dit zorgt voor onzuiverheden en verstoppingen. Daarnaast kan de huid, wanneer deze niet goed schoon is, werkzame stoffen van een crème of serum niet goed opnemen.   Net als ‘de vuile was’ niet schoon wordt als je geen wasmiddel hebt toegevoegd; zo wordt ook je huid niet schoon van afspoelen met water. Hooguit voelt het even fris en spoel je stof af. Voor het schoon krijgen van je huid is een passende reinigingsegel een vereiste.  

2. Upgrade je skin care routine met een serumUpgrade je skin care routine met een serum

”Een serum of masker hier heb ik geen tijd voor…” Is niet langer een geldig excuus. Gebruik een klein deel van de reistijd, die je misschien nu bespaart, eens voor het upgraden van je skin care routine. Want dat is wat je doet met een serum, je voert een upgrade uit.  Regelmatig gebruik van een serum kan voor een enorme huidverbeterende boost zorgen. Dit komt door de hoge concentratie aan actieve werkstoffen in een serum. In tegenstelling tot zwaardere crèmes, met vaak grotere moleculen, bevatten serums relatief kleine moleculen. Hierdoor kan een serum veel efficiënter en sneller worden opgenomen door de huid. Dit zorgt ervoor dat een serum een ideale basis vormt voor een crème of masker. Bovendien kan je een serum precies afstellen op een specifieke huidbehoefte. 

3. Ontstress met een masker

Als er iets slecht is voor je huid is het wel ‘stress’. Om je huid te laten ontspannen en zelf te ontspannen is een masker hiervoor de beste aanrader. Voor een masker moet je namelijk echt de tijd nemen en het kan niet even snel tussendoor. De meeste maskers moeten zo’n tien – vijftien minuten intrekken. Een masker breng je daarbij dikker aan dan een crème. Het effect is dat je huid tijdelijk ‘afgesloten’wordt. Dit stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat je huid zuurstof en vocht beter vasthoudt, waardoor de huidcellen actiever worden.   Een masker zorgt dus voor een ontspannend effect waarbij je huid ook nog eens een oppepper krijgt. 

4. Stimuleer de celvernieuwing met een peeling

Elke dag laat je huid ca. 30 miljoen(!) dode huidcellen los, gelukkig worden deze van binnenuit weer aangevuld, zo schuift het rijtje telkens een stukje op. Dode huidcellen kunnen je huid een vale, doffe uitstraling geven. Om een mooie egale en zachte huid te krijgen en te houden is het verwijderen van dode huidcellen heel belangrijk. Hiervoor kan je een peeling gebruiken.

Met 2-3 keer per week een peeling verbeter je het exfoliatieproces van je gezichtshuid en verzacht je de structuur. Een peeling kan hiervoor wat ons betreft niet ontbreken in een complete huidverzorgingsroutine.  

5. Vergeet nooit je zonbescherming!

Nu met dit zonnige lenteweer is die vroege voorjaarszon extra sterk. Maar ook op een bewolkte dag is de straling van de  zon  schadelijk voor de huid. En zelfs binnen achter de computer is het belangrijk om je huid te beschermen tegen straling en vrije radicalen.  UV-straling is schadelijk zoals we weten en bovendien de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Zowel UVA- als UVB-straling heeft nadelige effecten voor je huid. UVA-zonnefilters beschermen je huid tegen vroegtijdige veroudering en UVB-filters beschermen tegen verbranding. Ook beschermt een goede zonbescherming ons tegen vrije radicalen.  Een zonneproduct met een breedspectrum qua zonnefilters of dagcrème met SPF is dus onmisbaar.  Advies op maat? Ook al zijn de schoonheidssalons momenteel gesloten voor behandelingen. Wel staan ze je graag te woord voor advies op maat via de telefoon/ app/ sociale media. Bijna alle schoonheidsspecialisten bieden daarnaast een mogelijkheid dat je producten kan afhalen of dat ze bij jou bezorgd worden. Hiermee steun je ook nog eens de lokale ondernemer!  Check hier voor een schoonheidsspecialist bij jou in de buurt

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *