Zoeken

De mineralen van de Dode Zee

Geschreven door
Elyane
Wat we allemaal weten is dat natuurlijke producten het beste voor onze huid is. Toch hebben we vaak de neiging voor de iets goedkopere producten te gaan die veel chemische stoffen bevatten. Terwijl als je er over nadenkt, dat absurd is. We willen allemaal een jonge, strakke en zuivere huid houden. Waarom dan niet de beste producten gebruiken? Je lichaam is een tempel geen vuilnisbelt, waarom dan toch troep op je gezicht bewaren? Tegenwoordig is het algemeen bekend dat de mineralen uit het water van de Dode Zee goed zijn voor ons, en met name voor onze huid. Maar waarom?

Inhoud - De mineralen van de Dode Zee

De Dode Zee

De Dode Zee is het laagste meer ter wereld. De Dode Zee ligt op de grens tussen Jordanië en Israël. Het gebied is 1020 vierkante kilometer groot.

De Dode Zee bevat de hoogste concentratie mineralen die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Als gevolg hiervan is er veel onderzoek gedaan naar deze plek.

In de 18e eeuw werden de geneeskundige krachten van deze mineralen al ontdekt. Na enkele jaren ontstond al de internationale bekendheid van de Dode Zee als natuurlijke bron vol rijke mineralen.

Ondertussen is de Dode Zee een beschermd gebied. Het bevat een zoutconcentratie van 32%, terwijl gewoon zeewater slechts 3% bevat. Daarnaast bevat de Dode Zee ook een hoog aantal diverse mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, bromide en nog vele anderen. Er zijn er 27 in totaal.

12 mineralen uit de Dode Zee

Natuurlijk zijn het er een stuk meer, wel geteld 35, maar ik bespreek de twaalf bekendste mineralen.

1. Lithium

Lithium beschermt de huidcellen en onderhoudt gezonde zenuwen. Het onderhouden van je zenuwen is weer erg belangrijk voor de bloedsomloop om donkere kringen en plekken in het gezicht te voorkomen. Ook is Lithium goed voor het bestrijden van eczeem en andere ontstekingen in het gezicht en op de huid.

2. Sodium

Sodium is stimulerend voor de celvernieuwing, reinigend en samentrekkend. Sodium kan je huid effectief reinigen. Ook voedt en hydrateert dit mineraal je huidcellen en verwijdert het afvalstoffen uit de poriën. .

Tips

Kies een goede reinigingslotion die sodium bevat voor het ultieme effect van de dode zee mineralen!

3. Kalium

Kalium zorgt ervoor dat de huidcellen gehydrateerd blijven. Ook verbetert door kalium het zuurstofgehalte in de cellen. Daardoor is het een belangrijk mineraal voor celvernieuwing wat weer kan zorgen voor een stralende huid. 

4. Magnesium

Magnesium bevat anti-allergenen die helpen met de reiniging van de huid en het bevordert het celmetabolisme. Ook vermindert magnesium rimpels en fijne lijntjes op je gezicht. De concentratie van magnesium in de Dode Zee, is vijftien keer zo groot als die van een andere zee.

5. Calcium

Calcium kan zorgen voor de groei en vernieuwing van huidcellen. Het helpt bij het verwijderen van oude huidcellen en bevordert de normalisatie van de belangrijkste functies van de huid. Bovendien is calcium ook een mineraal dat huidkanker kan helpen voorkomen

6. Strontium

Strontium kan beschermend werken voor de celmembranen. Ook onderhoud strontium de flexibiliteit van het bindweefsel. Dit kan lijntjes en rimpels verminderen en acne tegen gaan.

7. Mangaan

Mangaan is een belangrijke mineraal voor bij het genezingsproces van wonden. Wondgenezing vereist een verhoogde productie van collageen. Mangaan is nodig voor de productie van het aminozuur proline, dat essentieel is voor de vorming van collageen en wondgenezing in onze huidcellen.

8. Koper

Koper mineralen zijn goed om de huid te helpen verstevigen, gladder te maken en te verzachten. Ook helpen koper mineralen beter dan de meeste andere huidverzorgingsproducten tegen veroudering. Bovendien is er aangetoond dat koper mineralen in staat zijn beschadigd collageen en elastine uit de huid en het littekenweefsel verwijderen.

9. Zink

Dit mineraal stimuleert het herstel van beschadigd weefsel en geneest huidwonden. Doordat zink helpt bij de vernieuwing van de huidcellen werkt zink effectief tegen huidirritaties zoals acne en zweren, maar ook tegen wondjes.

10. Sulfate

Sulfate is een mineraal die je collageen productie stimuleert. Dit heeft als effect een zachte en jonge huid. Niet alleen stimuleert sulfate het collageen, ook verwijdert hij de bacteriën tijdens dit proces, wat ontstekingen en onzuiverheden kan voorkomen.

Tips

Vaak krijg je van douchegels een trekkende droge huid. Daardoor laat je sneller de douchegel staan. Een goede vervanging is een douchegel met sulfate! Nooit meer een trekkende huid en wel een optimale reiniging!

11. Bromide

Bromide is een mineraal soort die helpt om huidaandoeningen, denk aan acne en onzuiverheden, te genezen of te verminderen. Daarnaast geeft bromide ook een ontspannen effect op de geïrriteerde huid door dat je spieren gaan onstpannen door bromide. Daarom wordt dit mineraal veel gebruikt voor mensen met Reuma. Bromide kan dus ook wel gebruikt worden als een natuurlijk antibioticum. 

12. Lodine

Lodine zorgt voor het hydrateren van de huid. Het is namelijk erg belangrijk om je vochtbalans in je huid goed op pijl te houden. Ook is Lodine erg effectief voor de voeding van huid en haar. Deze is nodig om gezond te blijven.

Weetje

Wat weinig mensen weten is dat op de bodem van de Dode Zee zich kraters met zoetwater bevinden. Hoewel er van buiten geen zichtbaar leven is in de Dode zee, bedekken zeer uiteenlopende micro-organismen de enorme zeebodem.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *