Zoeken

Scrub, peeling of lysing?

Geschreven door
Elyane
Scrub
Door de bomen het bos niet meer kunnen zien, of in onze taal, door alle huidverzorging en behandelingen je huid niet meer zien! Een scrub, peeling of lysing. Wat is nou het verschil en welke moet je nou gebruiken?

Inhoud - Scrub, peeling of lysing?

Waarom een peeling gebruiken?

Elke dag laat je huid ca. 30 miljoen! dode huidcellen los, gelukkig worden deze van binnenuit weer aangevuld, zo schuift het rijtje telkens een stukje op. Om een mooie egale en zachte huid te krijgen en te houden is het verwijderen van dode huidcellen heel belangrijk.

Om dit natuurlijke proces een handje te helpen kun je dus een peeling of scrub gebruiken.
Dode huidcellen kunnen je huid een vale, doffe uitstraling geven. Ze kunnen de poriën verstoppen waardoor er pukkeltjes en puistjes ontstaan.

Peelings worden ook ingezet voor:

  • huidverbetering
  • pigmentproblemen
  • zonneschade
  • littekenweefsel
  • verbeteren van acne

Je kunt dode huidcellen verwijderen met een scrub, peeling of een lysing. Alle drie de behandelingen werken verdunnend op de hoornlaag.

Scrub

Een scrub bestaat uit een crème met fijne tot grove korrels, een soort schuurmiddeltje.  Doordat je met je vingertoppen deze scrubcrème inmasseert schuren de korreltjes de dode huidcellen weg. Je kan ook een borstelapparaat gebruiken, dit heeft een intensere inwerking. Let hierbij wel op de conditie van de huid. Een te grove korrel kan de huid ook beschadigen.

Afhankelijk van het huidtype wordt geadviseerd je huid 1 tot 2x per week te scrubben.

Peeling

Een peeling bestaat eigenlijk altijd uit een verwekende stof. Dit is meestal een zuur. De meest gebruikte zijn fruitzuren (Alpha Hydroxy Acids = AHA) en salicylzuur (Beta Hydroxy Acid = BHA). Daarnaast worden ook vaak Glycolzuur (Glycolic Acid) en Melkzuur (Lactic Acid) gebruikt.

De zuren in deze peelings versnellen de afschilvering van de hoornlaag, hierdoor worden de collageen en elastine vezels in je huid gestimuleerd om nieuwe gezonde cellen te maken. Je huid ziet er dus gladder, steviger en egaler uit dan voor de peeling.

Meer lezen over de verschillende peeling? Lees dan ook: ”Wat Is Een Peeling En Waarom Kan Je Niet Zonder? (9 Verschillende Peelings)”

Lysing

Een lysing is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel. Een lysing is daardoor milder voor de huid. Een lysing is zeer geschikt voor de oudere, verslapte huid en gevoelige huid doordat er geen korrel in zit en het werkt als een masker.

Naverzorging

Als je een peeling of scrub gedaan hebt is het goed om je huid even extra te verzorgen met een voedend maskertje of een serum. Hiermee geef je je huid gelijk wat extra voedingsstoffen, waardoor zij nog meer gaat stralen

Volg jij ons al op Instagram?: Mineralskincosmetics

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *