Zoeken

Waarom eye serum niet mag missen in jouw routine! (5 voordelen)

Geschreven door
Elyane
Veel mensen vragen zich vaak af of een Eye-serum wel nodig is naast je dagcrème. De huid onder je ogen is het dunst, en dus het meest kwetsbare gedeelte van de gezichtshuid. Het is dan ook niet gek dat je daar een ander soort product met andere werkende ingrediënten voor nodig hebt. Of een Eye-serum dus essentieel is? JA, JA en nog eens JA!

Inhoud - Waarom eye serum niet mag missen in jouw routine! (5 voordelen)

Wat is een eye serum?

Over het algemeen is een Eye serum een ​​krachtig huidverzorgingsproduct vol mineralen met een lichte formule waardoor de actieve ingrediënten (die ook nog eens een veel hoger percentage actieve ingrediënten bevat) tot diep in de huid onder de ogen kan doordringen.

Het doel van een Eye serum is om een ​​beschermende barrière op de huid te creëren die deze ingrediënten zo lang mogelijk vasthoudt om hun werk optimaal te laten doen en om de huid te voeden met meerdere voedingsstoffen.

5 voordelen van een Eye serum

eye serum

1. Een lichte formule die snel in de huid wordt opgenomen

In tegenstelling tot een oogcrème zijn oogserums meestal vloeibaarder en lichter van volume. Hierdoor kan de huid de eye serum gemakkelijk opnemen, waardoor krachtige ingrediënten worden opgenomen tot dieper in de huidlagen waar normale hydraterende crèmes simpelweg niet kunnen komen. En omdat een Eye serum zo makkelijk door de huid wordt opgenomen, blijft er minder afval in je poriën zitten.

2. Laat je ogen meer stralen!

In de digitale wereld waar we momenteel meer dan ooit in leven door de pandemie, waar we voor plezier en voor werk aan onze schermen vastgeplakt zitten, komt het droge ogen syndroom steeds meer voor. Niet alleen je ogen worden droog en krijgen vocht te kort maar ook het stukje huid onder je ogen. Het is nu dus een ideale tijd om oog serum te gebruiken. Een goed eye serum maakt de huid niet alleen soepeler waardoor je ogen er minder vermoeid uitzien, ze maken ook de huid rond je ogen gladder, waardoor er meer licht in de ogen wordt gereflecteerd, wat weer helderder ogende ogen betekent!

3. Vermindert wallen onder de ogen!

Die eeuwige donkere wallen/kringen waar we maar niet van af komen. We haten ze. Die vervelende zakjes en donkere wallen kunnen je er uit laten zien alsof je 10 jaar ouder bent of overgereden bent door een auto, terwijl je klokje rond hebt geslapen. Natuurlijk zijn tig redenen waardoor ze opeens kunnen verschijnen. Maar gelukkig zijn er ook tig dingen die we kunnen doen om ze te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende drinken om uitdroging te voorkomen, zout in je voeding verminderen en natuurlijk voldoende slapen en rusten.

Maar het aanbrengen van een serum dat speciaal is samengesteld voor gebruik rond de ogen kan wallen soms een snellere en effectievere manier zijn. Crèmes kunnen dit ook doen, maar ze zijn meestal zwaarder qua volume en zitten op het huidoppervlak en gels hebben een hoger watergehalte, die geen van beide niet goed zijn voor gezwollen ogen. Serums zijn echter lichtgewicht en gebruiken vaak ingrediënten zoals cafeïne, hyaluronzuur en antioxidanten om wallen te bestrijden.

4. Ouderdom verschijnselen minimaliseren

Het aanbrengen van een oogserum is misschien wel de belangrijkste stap om rimpels, kraaienpootjes en fijne lijntjes rond de ogen zo veel mogelijk te beperken. De huid rondom de ogen is erg kwetsbaar. De huid is daar tot wel 10 keer dunner dan de huid van de rest van je gezicht, hierdoor kunnen tekenen van veroudering gemakkelijker naar voren komen. Het gebruik van een oogserum kan echter de diepte en het volume van de rimpels van veroudering rond de ogen verminderen en de elasticiteit van de huid rond de ogen herstellen.

5. Ontspanning

Net als het gebruik van een gezichtsmasker, kan het aanbrengen van een serum helpen om je even te laten ontspannen. Even een momentje van rust nemen, in de wereld van nu die weer volop aan het draaien is na een lange periode van stilstand in pandemie tijden.
Even wat tijd nemen voor jezelf, door je ogen rust te geven met behulp van een goed serum. Je eigen spa momentje is de perfecte manier om te ontspannen, te ontstressen en een time-out te nemen van het zwoegen en alle prikkels die nu weer vol op aanwezig zijn!

Wanneer beginnen met een eye serum te gebruiken?

Als je begint met het gebruik van oogserum als je begin 20 bent, zal de huid rond je ogen het grootste deel van je leven gezond, gehydrateerd en beschermd zijn, waardoor je extra jaren de tijd hebt voordat tekenen van veroudering zichtbaar worden. Begin vroeg en vertraag het ouderdomsproces!

Moet je eye serum op je oogleden aanbrengen?

Het aanbrengen van oogserum op je oogleden is volkomen onschadelijk en helpt zelfs de huid van je oogleden extra te beschermen, dus kwaad kan het niet. Maar realiseer je wel, dat je oogleden altijd gerimpeld zijn, en men die over het algemeen niet ziet, tenzij je je ogen dicht hebt!

Wanneer moet ik een eye serum aanbrengen?

Oogserum kun je het beste voor je dag-/ nacht- en oogcrème aanbrengen. Wacht tot het serum volledig is ingetrokken voordat je een andere crème of make-up aanbrengt.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *