Zoeken

Waarom een serum?

Geschreven door
Judith
waarom een serum

Inhoud - Waarom een serum?

Een van de bekendste producten in de cosmeticawereld is een serum. Dit is natuurlijk niet zonder reden, een serum kan namelijk een enorme boost geven aan de huid. De hoge concentratie aan actieve werkstoffen maakt het zeer effectief bij het oplossen van diverse huidproblemen. Bij regelmatig gebruik kan de huid zichtbaar en voelbaar verbeteren. Je hoort nooit van iemand die spijt heeft dat die begonnen is een serum te gebruiken. In tegendeel! De meesten willen niet meer zonder.

Wat onderscheidt een serum van een crème?

In de cosmetische wereld definieert een serum zich als een zeer geconcentreerd extract, rijk aan huidverbeterende ingrediënten. In tegenstelling tot zwaardere crèmes, met vaak grotere moleculen, bevatten serums relatief kleine moleculen. Hierdoor kan een serum veel efficiënter en sneller worden opgenomen door de huid. Doordat het snel wordt geabsorbeerd, ligt het daarnaast veel lichter op de huid dan een crème. Dit zorgt ervoor dat een serum een ideale basis vormt voor een crème of masker.

Regelmatig gebruik van serum

Regelmatig en als kuur
Doordat een serum een effectieve manier is om de huid een boost te geven, wordt gebruik op dagelijkse basis aanbevolen. Wanneer je een serum in combinatie met een vochtinbrengende crème gebruikt, bereik je op een effectieve manier, snel resultaat. 
Daarnaast kan je ook kiezen voor een kuur. In dat geval breng je het serum gedurende enkele weken aan in de ochtend én de avond. Een kuur wordt vaak gebruikt om de huid, in bijvoorbeeld het voorjaar en najaar, van een oppepper te voorzien.

Zuinig in gebruik
Een serum kan soms verhoudingsgewijs wat duurder lijken dan een dag- of nachtcrème, maar is in praktijk veel zuiniger in gebruik. Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen, hoef je er namelijk maar een klein beetje van aan te brengen op de gezichtshuid. Dit maakt dat je er extra lang mee kan doen. 

Hoe maak je een keuze?

Er is een groot aanbod aan serums die voor verschillende doeleinden worden gebruikt.  Speciaal voor de extreem droge huid of juist voor de vette huid, voor enkel professioneel gebruik of voor de dagelijkse verzorging thuis.. In het kort is er voor ieder huidtype, huidprobleem en voor elke gelegenheid wel een geschikte variant te vinden.  

Een serum met vitamine C

Het Ultra Rich Hyaluronic serum bevat maar liefst 4% hyaluronzuur.
Het Ultra Rijke Hyaluron serum bevat maar liefst 4% hyaluronzuur.

Vitamine C heeft een hydraterende werking en helpt je huid fris en jeugdig te houden. Zonder Vitamine C kan de  huid  geen collageen aanmaken (collageen is het eiwit dat de huid stevig en elastisch maakt). Vitamine C werkt bovendien verhelderend en is daarmee geschikt voor de behandeling van pigmentvlekken. Het Ultra Rijke Hyaluron Serum is rijk vitamine C.  Dit anti-aging serum is geschikt voor de droge huid.

Voor de vette huid

Heb je een vette huid dan kan je het beste kiezen voor een olie-vrije variant. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘Intense Moisture Balance‘; een serum speciaal voor de vette-, gecombineerde- en gevoelige huid. Dit heerlijke serum bevat een synergetische mix van de power- antioxidanten Vitamine C, E en Groene Thee-extract. Dit zorgt ervoor dat je huid de hele dag gevoed en beschermd is, zowel van binnenuit als buitenaf.

Voor de tere huid rond de ogen

Rondom de ogen zijn vaak als eerste tekenen van huidveroudering te herkennen. De huid rond de mond en ogen is namelijk erg dun en daardoor kwetsbaar. Het Restorative Face & Eye Serum van PERFECTION richt zich op het herstel van de beschadigde huid en is ook geschikt voor de kwetsbare zones. Zo pak je met dit serum wallen en donkere kringen aan, met als resultaat een stralende uitgeruste oogopslag.

Vitamine E voor de rijpere- vochtarme huid

Vitamine E is in de afgelopen jaren een belangrijk basisingrediënt in huidverzorgingsproducten geworden. De bijzondere werking  van vitamine E is te herleiden naar microscopische geleiders. Hiermee kunnen de diepste lagen van de huid bereikt en verbeterd worden. Daarnaast heeft deze vitamine een sterk anti-oxiderende werking en beschermt de huid voor schadelijke invloeden van buitenaf. Ten slotte is de vochtinbrengende werking een absoluut pluspunt. 

Vitamine E is herstelt de droge huid die veroorzaakt wordt door:
– de afname van het natuurlijke vochtgehalte
–  een afname van de beschermende huidbarrière  
–  oxidatie en stralingsschade. 

Het GIGI Vitamin E serum en Vitality Serum met vitamine E kunnen dagelijks ingezet worden of als kuur en zijn speciaal geschikt voor de rijpere, vochtarme huid.

De 6 grootste voordelen op een rijtje:

Twijfel je nog om een serum toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine? Wij zetten de voordelen nog eens voor je op een rijtje.

  • Een hoge concentratie aan effectieve werkstoffen
  • Zowel ‘s nachts als overdag te gebruiken
  • Geeft je huid direct een boost
  • Dagelijks of als kuur in te zetten.
  • Snelle opname door de huid
  • Een goede basis voor een crème of masker.

Tip: Vraag advies bij je schoonheidsspecialist voor het beste serum voor jouw huid(type)! 

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (3)
"5 Huidtips voor de Zomer"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (2)
"Wat zijn Ceramiden en Waarom Gebruiken in je Huidverzorging?"
(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!

4 reacties

    1. Ha Myrna, ik neem aan dat je het Ultra Rich Hyaluronic Serum van Xminerals bedoelt? Dat is een mooi geconcentreerd serum met 4% hyaluronzuur en Vitamine C. Als anti-aging serum voor de droge huid is dit een hele goede keuze.:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *