Zoek

“5 huidtips voor de herfst”

Geschreven door
Elyane

Inhoud - “5 huidtips voor de herfst”

1. Hydratatie is essentieel:

Terwijl de zomer plaatsmaakt voor de herfst, kan de lucht droger worden, wat tot uitdroging van je huid kan leiden. Het is cruciaal om je huid goed gehydrateerd te houden. Schakel over naar een rijkere, hydraterende crème om vochtverlies te voorkomen. En kies voor een serum met bijvoorbeeld hyaluronzuur als rijke boost onder jouw dag- /nachtcrème. Denk ook aan het drinken van voldoende water om je huid van binnenuit te hydrateren.

2. Een SPF blijft belangrijk:

Hoewel de zon minder intens is in de herfst, is het nog steeds essentieel om een SPF te gebruiken. Uv-b- starling zijn dan wel zwakker, maar uv-a-straling, die zorgen voor vroegtijdige huidveroudering, bereiken de huid het hele jaar door, zelfs op bewolkte dagen. Kies hiervoor voor een dagcrème met SPF of breng een losse SPF met breedspectrum bescherming aan over je dagverzorging.

3. Exfolieer voor vernieuwing:

Na de zomer heeft de huid weer extra behoefte aan een grondige reiniging en peeling. De zon zorgt er namelijk tijdens de zomermaanden voor dat je huid verdikt om te voorkomen dat je verbrand.

In de herfst is het extra belangrijk om te exfoliëren. Dit kan door een peeling te gebruiken voor een reiniging van de poriën en om je huid te ontdoen van dode huidcelllen en schilfers. Bijkomend voordeel is dat je huid extra goed in staat is om actieve werkstoffen op te nemen na een peeling. Kies voor een milde exfoliant met zuren die past bij jouw huidtype en gebruik deze één tot twee keer per week.

Hiernaast is de herfst ook een goed moment om een peelingbehandeling te boeken bij je huidspecialist. Hiermee kan je huid tot in diepere lagen gereinigd worden en herstellen, waarmee ook de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen gestimuleerd wordt.

4. Wees voorzichtig met warme douches:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om in de herfst voor lange, hete douches te kiezen, kan heet water je huid uitdrogen. Opteer voor lauwwarme douches en beperk de douchetijd om je huid te beschermen tegen overmatige uitdroging. Breng altijd een hydraterende en voedende dag-/nachtcrème aan na het douchen om uitdroging van de huid te voorkomen.

5. Pas je routine aan:

Net zoals je kleding verandert met het seizoen, moet je ook je huidverzorgingsroutine aanpassen. Overweeg om producten te gebruiken die meer hydratatie bieden en rijk zijn aan antioxidanten om je huid te beschermen tegen de herfstomstandigheden.

Met deze vijf eenvoudige huidtips ben je goed voorbereid om je huid te laten stralen tijdens de herfst. Blijf consequent voor je huid zorgen, en je zult de koude maanden met een gezonde en stralende teint tegemoet gaan!

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *