Zoeken

5 voordelen van een lichaamsmasker (+tips)

Geschreven door
Elyane
Een lichaamsmasker is niet het meest bekende beauty product, en al helemaal niet de meest voorkomende. Een lichaamsmasker stop je dan ook niet in je dagelijkse beauty routine. Maar fijn en goed voor je huid is het wel! Ook je lichaam heeft soms last van onzuiverheden, en ook deze kun je voorkomen of minimaliseren!

Inhoud - 5 voordelen van een lichaamsmasker (+tips)

Wat is een lichaamsmasker?

Net als een reinigend gezichtsmasker is een lichaamsmasker bedoeld om de huid de huid een diepe reiniging te geven om zo een egale huid te creëren. Hiermee verstevig en stimuleer je de huid. Nadat je hebt gedoucht of in bad hebt gezeten, wordt er een op klei gebaseerd masker aangebracht op alle of bepaalde delen van het lichaam.

Een lichaamsmasker is in feite hetzelfde als een gezichtsmasker, behalve dat het een veel groter deel van het lichaam bedekt. Het belangrijkste verschil is dat een lichaamsmasker essentiële ingrediënten heeft om voordelen te bieden die gericht zijn op problemen met het lichaam als geheel in plaats van met alleen het gezicht.

5 Voordelen van een lichaamsmasker

1. Een lichaamsmodder vermindert puistjes en onzuiverheden

Niet alleen op je gezicht komen puistjes en onzuiverheden voor, maar ook op je lichaam. Minder in het zicht, maar niet minder vervelend. Een lichaamsmasker, vaak op kleibasis, verwijdert overtollige oliën, vuil en onzuiverheden en is een gemakkelijke manier om verstoppingen in de poriën te voorkomen. Deze kunnen namelijk leiden tot mee-eters, puistjes en andere vervelende bultjes. Af en toe een lichaamsmasker gebruiken kan deze onzuiverheden voorkomen of verhelpen.

2. Het verstevigt en verzacht de huid

Door bepaalde ingrediënten die in een lichaamsmasker zitten, denk aan Kaolin-klei, reinigt en verzacht je huid, ook absorbeert dit de huidoliën en talg. Je huid blijft door de goede hydratatie van een lichaamsmasker soepel en zacht. Je krijgt dus niet last van een extreem droge en ruwe huid. Is dat even fijn! Een zachte en sterke huid!

3. Geeft je een huid een GLOW

Als je huid er ruw, vervelend of grauwig uit ziet, grijp je al snel naar een bodyscrub. Maar scrubben hoeft niet altijd goed voor je huid te zijn. Erger nog, dit kan soms je huidlagen beschadigen. Een lichaamsmasker kan daar ertegen nooit kwaad en je wel het gewenste effect geven. Zorg ervoor dat je er een kiest die niet alleen de slechte dingen eruit haalt, maar ook de huid aanvult met natuurlijke enzymen, vitamines en antioxidanten. Zo krijgt je huid de GLOW die je wilt hebben in deze zomerse dagen, en eigelijk alle dagen, in plaats van een grauwe look!

4. Het camoufleert striae

Of je nou een maatje meer of minder hebt, veel mensen hebben last van striae. Hoewel ik ervan overtuigd bent dat je deze tijgerprintjes mag omarmen, vind ik ook dat het niet de overhand van je uiterlijk moet geven. Een beetje minder zou soms fijn zijn! Gelukkig kan een lichaamsmasker hier goed bij helpen! Gebruik een lichaamsmasker met essentiële vetzuren die de huid helpt te hydrateren en voeden, zodat de huid soepel en zacht blijft. Zo verminder je striae!

5. Ontspanning!

Een lichaamsmasker met dode zee mineralen heeft een prachtige kracht om te ontspannen.

De effecten van Dode Zeezout mineralen zijn het vermogen om de zintuigen even volledig te laten ontspannen . Al na slechts enkele minuten van het contact met de huid kun je het unieke ontspannen gevoel krijgen dat voortkomt uit de minerale boost van Dode Zeezout!

Hoe breng je een lichaamsmasker aan?

  • Breng een lichaamsmodder geschikt voor jouw huid, een of twee keer per week aan op een schone, droge huid. Idealiter na het exfoliëren van je huid (dit zorgt voor een betere opname van de ingrediënten die essentieel zijn in het lichaamsmakser).
  • Pak een royale hoeveelheid van het kleimasker en breng het aan op je bovenarmen, dijen, buik, rug, billen, borst of onder-boob – , eigelijk overal waar je puistjes wilt verminderen, je de glans wilt versterken en je huid gladder en steviger wil maken!
  • Geniet van de geur en het relax momentje.
  • En laat het masker 10 zalige minuten intrekken.
  • Spoel af met lauw water en droog de huid vervolgens voorzichtig met een handdoek.
  • Breng voor de finishing touch een goede vochtinbrengende crème aan!

Volg je ons al op Instagram?: Mineralskincosmetics

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *