Zoek

6 redenen om een huidspecialist te bezoeken

Geschreven door
Elyane
Tegenwoordig vind je met één muisklik een schat aan informatie over huidverzorging. Waarschijnlijk staat je badkamer zelfs vol met producten. Denk aan maskers, face washes en peelings die helpen de huid te reinigen. Grote kans dat ook jij een vaste beauty-routine hebt ontwikkeld. Dit is natuurlijk goed voor je huid. Echter is een zelfuitgevoerde reiniging, geen vervanging voor de professionele aanpak bij een huidspecialist. Zelfs als je huid geen last heeft van acne of een dergelijk huidprobleem, zal je gezicht er na een professionele behandeling ongetwijfeld beter uitzien!

Inhoud - 6 redenen om een huidspecialist te bezoeken

6 redenen

1. Professionele diagnose & productadvies

Het grootste voordeel van een professionele behandeling is de mogelijkheid om de conditie van de huid tijdens de behandeling te diagnosticeren. De schoonheidsspecialiste of huidtherapeut stelt een diagnose en legt uit hoe de huid reageert op stress, hormonen en welke cosmetica hiervoor geschikt zijn.

2. Volledige reiniging van de poriën

Een professionele behandeling zal de huid volledig reinigen op een manier die niet zo intens thuis kan worden gedaan. Het is net als je tanden poetsen. Je poetst je tanden en flost twee keer per dag, maar je moet nog steeds om de zes maanden naar de tandarts en mondhygiënist om een ​​optimale gezondheid te behouden. Zo is het ook met een professionele behandeling. Een professionele gezichtsbehandeling maakt gebruik van speciale producten die de huid verzachten en een diepe reiniging mogelijk maken.

3. Voorkom verandering van je huid

Als je ‘nu’ een hele goede huid hebt, kun je er niet op vertrouwen dat het er over een paar maanden nog steeds zo goed uitziet. Je gezichtshuid straalt vrijwel meteen verschillende problemen uit, variërend van vermoeidheid en stress tot hormonale verstoring of verschillende huidaandoeningen. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en verandert in de loop van de tijd door ouderdom, weer, voeding, hormonen en zelfs slaapgebrek. Een professioneel oog kan helpen bij een behandeling voor het voorkomen van toekomstige huidaandoeningen. Liever te vroeg dan te laat zeg ik ook wel!

4. Voorkom ontstoken puistjes & littekens

Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens aan een puistje gepulkt. Ieder van ons gaat wel is de mist in door puistje uit te willen knijpen. Helaas, meestal zonder goede voorbereiding. Elke keer dat je een puistje probeert uit te knijpen, loop je het risico op acnelittekens die de huid blijvend beschadigen. Een professionele behandeling bereidt de huid voor op reiniging zodat puistjes kunnen worden behandeld zonder de huid te beschadigen en zonder een diepere ontstekingen te creëren. De behandeling vermindert ook de hoeveelheid puistjes en de tijd van ´uitbarsting´ van een puistje. Vooral dit laatste is belangrijk. De huid heeft zo langer de tijd om te genezen en krijgt zo een egalere teint!

5. Speciale apparatuur

Zelfs als je twee rechterhanden hebt en supernetjes en precies met je handen bent, is dat geen vervanging voor het technologische vermogen van professionele apparatuur bij een huidspecialist. Je kan denken aan stoom- en dampapparatuur, maar ook aan een dermopen, apparatuur voor microdermabrasie, lichttherapie met blauwe en rode led-lampen die ervoor zorgen dat bacteriën in de huid ontsmetten, waardoor je poriën verkleinen. Of apparaten die helpen bij het opnemen van werkzame stoffen zoals lasers en radiogolven die de huid verstevigen en nieuwe huidcellen regenereren. En het belangrijkste, jouw schoonheidsspecialist is er voor opgeleid om op een veilige, verantwoorde en professionele manier met deze apparatuur te kunnen werken.

6. Tijd voor jezelf

Hoe goed we ons ook voornemen om onze beautyroutine serieuzer te nemen, het lukt toch niet altijd. Je hebt een baan, kinderen, een druk sociaal leven, noem maar op. Dan kost die wekelijkse peeling opeens veel te veel tijd en sla je die toch gemakkelijker over. Door regelmatig een afspraak bij je huidspecialist in te plannen, staat dat uurtje voor je huid gewoon in je agenda en kan je er niet onderuit. Het is onderdeel van je dagplanning en omdat je echt even naar buiten gaat, heb je ook even ontspannen ‘me-time’!

Vind een huidspecialist bij jou in de buurt: Huidspecialist in de buurt

Volg jij ons al op Instagram?: Mineralskincosmetics

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *