Zoek

7 redenen waarom Moisturizer belangrijk is (+tips)

Geschreven door
Elyane
Het is essentieel, en misschien wel het belangrijkste voor de gezondheid van de huid, om de huid goed te hydrateren. Zo houd je je huid levendig, maar vooral ook jeugdig. Moisturizer kan ervoor zorgen dat je vochtbalans perfect in balans blijft!

Inhoud - 7 redenen waarom Moisturizer belangrijk is (+tips)

Het is dus cruciaal voor de gezondheid van de huid om je vochtbalans op pijl te houden. Je gezicht droogt door allerlei verschillende redenen uit. Dit kan zijn door weersomstandigheden, milieu maar ook door slechte producten. Soms heb je deze factoren niet in de hand en is het belangrijk je vochtpijl aan te vullen.

Helaas kiezen veel te veel mensen ervoor om hydratatie over te slaan in hun dagelijkse huidverzorgingsroutine. Een huid die niet goed gehydrateerd is, kan meer schade oplopen door die zicht uiten in verschillende elementen, het verschijnen en versnellen van veroudering en zelfs het verergeren van acnè! Daarom heb ik een lijst gemaakt met 7 redenen waarom moisturizer niet te missen is in je dagelijkse routine!

7 Redenen

1. Vitamines die het verouderingsproces vertragen

De vitamines die de meeste vochtinbrengende crèmes zitten, verhoogt de stevigheid van de huid en vermindert de veroudering in je gezicht. Als vocht in je huid sijpelt, begint het zich van binnenuit te vullen met vitamines en voedingsstoffen. De meeste moisturizers bevatten vitamine A en B die op deze manier werken. Dit vermindert rimpels en kan ze zelfs voorkomen. Een stevige, gladde huid ziet er langer jonger en fris uit!

2. Stimuleert lichamelijke oliën

Een moisturizer kan een vervanging zijn voor de lichamelijke oliën die van de huid zijn verwijderd na vervellen, scheren of zelfs het nemen van een warme douche. We houden er allemaal van, het ontspannen van de hete douche straal die op je lichaam klettert. Maar gezond is het niet. Het verwijdert namelijk alle gezonde oliën van de bovenste laag van je huid die je huid wel nodig heeft. Zo ook met scrubben of scheren verwijder je een fijn laagje van je opperhuid. Moisturizer gebruiken wanneer je huid kwetsbaar is, helpt de voedingsstoffen dieper in je huid door te dringen. Warme douches en stoom laten ook je poriën meer open en helpen het vocht dieper in de huid te trekken.

3. Zonneschade beperken

Moisturizer

Het hydrateren van de huid na blootstelling aan de zon kan je huid helpen herstellen en zo de zonneschade beperken. Zonneschade is ongeveer een van de ergste dingen die je opperhuid kan overkomen. Na sterke blootstelling van de zon op je huid, kan je bovenste cellaag afsterven. Soms lijkt dit op het vervellen van de huid, en soms merk je het niet eens. Het aanbrengen van een goede moisturizer om extra vocht in te brengen, na blootstelling aan de zon helpt de nieuwe laag huidcellen naar boven te komen. Zo is herstel van de huid twee keer zo snel!

4. Egaliseren van de huid

Het hydrateren van de huid met een goede moisturizer kan de teint en het uiterlijk van je huid egaliseren. Voor mensen met verkleuring of ​​littekens in het gezicht, kan een moisturizer de teint van huid aanzienlijk egaliseren. Goede moisturizers fleuren je glans op en geven je huid een glanzende afwerking, waardoor verkleuring wordt voorkomen!

Tips

Een goede moisturizer is qua volume heel smeerbaar. Je hebt dus maar een klein beetje nodig elke keer. Zo doe je een stuk langer met je moisturizer!

5. Acne verminderen

Een droge huid kan acne heftig verergeren. Bij veel mensen met acne problemen, gaat een vette huid en acne hand in hand. Dus het lijkt misschien tegendraads om de huid die vettig is en aan acne lijdt verder te hydrateren. Maar een droge huid is slechter voor je acne dan een goed gehydrateerde huid. Regelmatig een moisturizer gebruiken, en dus je huid goed hydrateren, kan je acne verminderen!

6. Voorkomt make-up schade

Een moisturizer aanbrengen voordat je je make-up aanbrengt, kan je huid gezonder, schoner en vrij van acne of vlekken houden. Wanneer je concealer of foundation op je gezicht aanbrengt, duw je deze producten in je poriën. Deze chemicaliën blijven de hele dag in je huid en bij het verwijderen van make-up krijg je vaak niet alle make-up uit je poriën. Als je ervoor kiest om te hydrateren voordat je je make-up aanbrengt, creëer je een barrière tussen je poriën en de make-up en werkt het als een geweldige gezonde huidprimer. Dit voorkomt de negatieve effecten die gezichtsmake-up op je gezicht heeft en maakt het gemakkelijk om alle make-up resten aan het einde van de dag te verwijderen.

7. Voorkomt een jeukend gezicht

Niet iedereen heeft hier last van, maar er zullen ook zeker mensen zijn die dit wel herkennen, ‘een jeukend gezicht’. Een gevoelige droge huid kan zorgen voor een schilferig en irriterende huid. Dagelijks een moisturizer aanbrengen kan een droge huid voorkomen, door het extra vocht wat wordt toegediend aan je huid. Zo voorkom je ook schilfer en een jeukende huid!

Tips

Een moisturizer en dagcrème in 1? De hydraterende dagcrème van Vie De Sel heeft een exclusieve formule met Dode Zee mineralen, hyaluronzuur, Chronogen™ en vitamine C. Deze crème stimuleert een optimale vochtbalans en geeft de huid een stralende look.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *