Zoeken

8 Tips om Poriën te verkleinen

Geschreven door
Elyane
Iedereen kent het wel, in de spiegel kijken en schrikken van de putjes en poriën in je gezicht. Wat zijn poriën nou eigenlijk en hoe kom je er van af? Poriën zijn kleine openingen in de vorm van een buisje, die behoren bij de zweet en talg klieren. Talgklieren zorgen ervoor, de naam zegt het al, dat talg uit het lichaam wordt gescheiden. Talg heeft als functie dat de huid niet uitdroogt en soepel blijft. Soms komt het voor dat talg niet snel genoeg uit de poriën stroomt, wat grove poriën kan veroorzaken.

Inhoud - 8 Tips om Poriën te verkleinen

Hoe verminder je poriën?

1. Reinig je gezicht twee keer per dag

Verstopte poriën kunnen allerlei oorzaken hebben. Dode huidcellen, make-up, zweet en overig vuil zijn veel voorkomende oorzaken. Het is daarom ook erg belangrijk dat je je gezicht goed reinigt met warm en koud water. Warm water om de poriën te reinigen en koud water om de poriën weer te sluiten.

2. gebruik face wash of reinigingsgel zowel ‘s ochtens als ‘s avonds

om je gezicht nog grondiger te reinigen kun je een face wash of reinigingsgel gebruiken. Face wash is een zeep voor het gezicht die zachter en beter is voor de gevoelige huid van je gezicht. vaak heb je nog resten van make-up of ander vuil op je gezicht, waardoor de poriën niet volledig zijn gereinigd. Een face wash of reinigingsgel neemt de laatste resten mee voor de finishing touch!

3. Sport zonder make-up op je gezicht

Make-up is een laag die op het gezicht zit en niet geabsorbeerd wordt in de huid zoals met lotions. Als je gaat sporten, gaan je talg en zweet klieren open staan. Zowel de afvalstoffen van je zweet, als de resten van je make-up kunnen zich vervolgens ophopen in de klieren. Dit veroorzaakt grove poriën!

4. Verwijder altijd je make-up voor het slapen gaan

Elke make-up dragende vrouw kent het wel, thuis komen van het stappen en gelijk je bed in willen duiken. Maar dit is vragen om verstopte poriën! Voorkom oneffenheden en verwijder altijd voor het slapen gaan je make-up.

5. Trakteer jezelf op een chemische peeling

een chemische peeling verwijdert de dode huidcellen waardoor het glanzende laagje huidcellen onder deze laag zichtbaar wordt. Ook stimuleert dit nieuwe huidcellen te produceren.

6. Regelmatig het gezicht hydrateren

Voldoende vocht geven aan de huid is erg belangrijk voor een soepele huid. Regelmatig de huid hydrateren kan door voldoende water te drinken. Maar ook een hydraterende crème smeren kan zorgen voor een beschermlaagje op de huid.

7. Gebruik altijd zonnebrand

De zon zorgt voor uitdroging van de huid. Met als gevolg dode huidcellen die zich vervolgens weer in de poriën verzamelen. Ook leidt uitdroging van de zon ervoor dat de talgkliertjes in je gezicht harder gaan werken waardoor er overmatig talg plaatsvind in de poriën. Zonnebrand bevat een ultravioletfilter, waardoor de huid deels beschermt is tegen uitdroging van de zon.

8. Verschoon regelmatig je kussensloop

Je dekbed, en dan voornamelijk je kussen, is een verzamelplaats voor transpiratie, dode huidcellen en overige viezigheid. Dit verspreidt zich op je gezicht gedurende nacht. Je raadt het al, dit verstopt de poriën en kan acne en puisten veroorzaken. Regelmatig je kussensloop vervangen kan dit voorkomen!

Nu kunnen we weer optimistisch uitkijken naar betere ochtenden! Wakker worden, in de spiegel kijken en trots zijn op je glanzende huid!

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *