Zoeken

Aloë Vera en de huid

Geschreven door
Elyane
Aloë Vera en de huid
Aloë Vera, de eerste helpende wonderplant van onze Moeder Natuur bij vele van de huidongemakken. Maar wat is nou eigelijk de werking van deze rijke plant?

Inhoud - Aloë Vera en de huid

De natuur, haar flora én fauna bevatten een rijkdom aan ingrediënten en werkstoffen die een regenererende en anti-aging werking hebben op de huid. Niet alleen bloemen, essentiële oliën en kruiden kunnen de gezondheid, vitaliteit en schoonheid van de huid bevorderen, ook bepaalde planten hebben tal van positieve eigenschappen voor de huid. Dat geldt zeker voor de Aloë Vera, dé eerste hulp wonderplant bij tal van zomerse huidongemakken!

De Aloë Vera, de groene cactusachtige plant met haar dikke sponsachtige stengels, staat al eeuwenlang bekend als medicinale plant en wordt ook wel de “plant van de onsterfelijkheid” genoemd. De oude Egyptenaren gebruikten Aloë Vera reeds zo’n 6000 jaar geleden voor het behandelen van klachten zoals maagpijn, jeuk, irritaties als gevolg van onder meer zonnebrand en voor een sneller herstel van wonden en schaafplekken. Voor de mythische schoonheidskoningin Cleopatra was het volgens de verhalen een geliefd ingrediënt voor het langdurig behouden van een jeugdige, perfect gave en stralende huid.

Een unieke, geneeskrachtige synergie van essentiële voedingstoffen

De Aloë Vera bestaat voor ca. 99% uit water. Het overige gedeelte van deze bijzondere plant bevat een duizelingwekkend scala aan hoogwaardige nutriënten.

 De stengels van de Aloë Vera bevatten een soort dikke, doorzichtige gel die uitzonderlijk rijk is aan belangrijke voedingsstoffen. Hierbij kun je denken aan diverse vitaminen (o.a. A,B, C en E ), mineralen (waaronder zink, kalium, magnesium, selenium en calcium), enzymen (o.a. lipase en amylase), suikers (monosacchariden en polysacchariden) ontstekingsremmende planthormonen (o.a. gibberellinen), vetzuren en essentiële aminozuren. De wonderlijke genezende krachten zitten hem in de synergie van al deze ingrediënten tezamen.

Een product met aloe vera als ingrediënt is dus super werkzaam. Begin bijvoorbeeld je dag met een dagcrème die aloe Vera bevat!

Een 100% natuurlijk medisch hulpmiddel

Aloë Vera heeft verzachtende, verkoelende en intensief herstellende eigenschappen voor de huid. De gel van de Aloë Vera plant kalmeert een geïrriteerde of geprikkelde huid en helpt onder meer tegen zonnebrand, blaren, wondjes, jeuk en eczeem. Aloë Vera heeft tevens een krachtige antibacteriële werking en heeft unieke eigenschappen waardoor wondjes mooier en vooral sneller genezen.

Ook reeds bestaande littekens worden zeker verbeterd wanneer je deze dagelijks insmeert met Aloë Vera gel. Om al deze redenen is Aloë Vera een veelgebruikt en immens populair ingrediënt als toevoeging aan verschillende cosmeticaproducten. Het is een 100% natuurlijk medisch hulpmiddel dat dus multifunctioneel inzetbaar is.

Wanneer je huid door een lange dag aan het strand of op zee onverhoopt oververhit of verbrand is, biedt de formule van Spa Serene Aloë Vera Gel direct verzachting, kalmering én verkoeling. Deze frisse gel bevat een uitzonderlijk hoog gehalte pure Aloë Vera, vanwege de intensief huidherstellende eigenschappen. Wanneer de formule op de verbrande of geïrriteerde huid wordt aangebracht, wordt deze snel door de huid opgenomen. Dit zorgt direct voor verlichting van de geïrriteerde en oververhitte huid.

Ook is deze gel ideaal als eerste hulp bij zomerse ongemakken zoals insectenbeten, kleine schaafwondjes, kwallenbeten en lichte verbrandingen. Neem dus zeker een tube mee in je komende vakantiekoffer!

Tips

Doe je aloë vera in de koelkast! Als je dan terug komt van een warme stranddag, dan is de aloë vera extra verkoelend!

Volg jij ons ook al op Instagram?: Mineralskincosmetics

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *