Carboxytherapie

Geschreven door
Judith
Carboxytherapie

Inhoud - Carboxytherapie

Voor verbetering van de huidstructuur, tegen wallen of rimpels, maar ook als ontstekingsremmende behandeling voor acne en rosacea. Carboxytherapie, ook wel bekend als zuurstoftherapie, wordt ingezet voor verschillende cosmetische doeleinden. Binnen de beautybranche wordt carboxytherapie gezien als een van de veiligste en meest effectieve behandelingen. Waarom is dit zo? Hoe werkt carboxytherapie en wat maakt deze behandeling zo effectief? Deze en andere vragen beantwoorden we in deze blog.

Waarom zuurstof?

Om de behandeling goed te begrijpen gaan we terug naar de basis. Het belang van zuurstof voor de huid. Zuurstof is een essentieel onderdeel van onze huid. Het houdt het cellulaire metabolisme op gang. Ook helpt zuurstof het immuunsysteem specifieke immuun cellen in weefsels introduceren en zorgt zo voor regeneratie van de weefsels. Ten slotte is zuurstof een onmisbaar voor de synthese van ATP (batterij)-moleculen in de huidcellen.  Een zuurstoftekort zorgt dus in feite direct ook voor een energietekort in de cellen.
Veel huidproblemen zijn terug te leiden op een verminderd zuurstofgehalte en hierdoor slechtere doorbloeding. Tegelijk verlopen de verouderingsprocessen van de huidcellen hierdoor sneller. Het gevolg is dat de huid verliest aan elasticiteit en een doffe en slappe uitstraling krijgt.

Hoe werkt zuurstoftherapie?

 

HuidcellenCarboxytherapie verrijken met zuurstof is een complexe taak. Japanse wetenschappers hebben hiervoor als eerste een methode ontwikkeld. De basis van deze methode zijn kooldioxide (CO2) moleculen. De kooldioxide wordt hierbij door de huid opgenomen wat zorgt voor verhoogde zuurstoftoevoer naar de huidcellen. Een van de redenen om hiervoor met kooldioxide  te werken is omdat deze moleculen goed oplossen in zowel water als olie. Daarbij wordt kooldioxide snel opgenomen door de huid omdat het een vergelijkbare hydrolipide structuur heeft.

De verhoogde kooldioxideconcentratie in de huidweefsels leidt tot een verhoogde zuurstofopname door het bloed in de weefsels.

Carboxytherapie- de behandeling

Bij GIGI’s professionele CO2 behandeling wordt gewerkt met de non-invasieve methode genaamd: “Carboxy”. Hierbij wordt een gel op de huid aangebracht en over deze gel heen een stoffen masker met activator vloeistof. Deze vloeistof reageert met de aangebrachte gel en brengt het zuurstofproces op gang. Het masker voorkomt verdamping en zorgt zo dat de CO2 maximaal de huid kan doordringen.  Hierbij kan een licht tintelend gevoel ontstaan op de huid. Een carboxy behandeling duurt ongeveer een uur en biedt na een behandeling al zichtbaar resultaat.

De resultaten van een Carboxy CO2 behandeling

Carboxytherapie zorgt voor verbetering van de huidfunctie door het zuurstofgehalte in de huid te verhogen.

Carboxy is een effectieve methode als het gaat om de aanpak van huidveroudering. Het versterkt collageen en elastine en stimuleert hun synthese door de bloedsomloop te verbeteren.

Echte huidverbetering die je er jaren jonger uit kan laten zien.

Een carboxybehandeling heeft verschillende cosmetische voordelen. De structuur van de huid verbeterd waardoor de huid gladder wordt en rimpels zichtbaar afnemen. De huid wordt daarbij sterker door het herstel van het immuunsysteem. Ook als ontstekingsremmende behandeling voor bijvoorbeeld acne en rosacea is carboxytherapie effectief. Carbxoy vernieuwd de  huidstructuur en het natuurlijke vochtgehalte van de huid verbeterd.

CARBOXY CO2- Salonpakket hydraterend

Carboxy zorgt onder andere voor verfijning van fijne lijntjes en rimpels. (boven vóór een behandeling, onder na)

Voor welke huidproblemen is carboxytherapie geschikt

Kortweg is Carboxytherapie een goede behandeling voor elke huid met enige zichtbare vorm van schade. Hierbij kan je denken aan de bekende tekenen van huidveroudering als verlies van elasticiteit, fijne lijntjes/ rimpels, hyperpigmentatie, donkere kringen, vetophoping en wallen onder de ogen. Maar ook voor het behandelen van littekens, acne, couperose en rosacea is carboxytherapie zeer geschikt.

Als losse behandeling en in kuurverband

Carboxy is een fantastische behandeling als power boost voor een bijzondere gelegenheid of feestje.  Daarnaast is de behandeling ook zeer geschikt als behandeling in kuurverband. Hierbij onderga je wekelijks een behandeling en krijgt de huid een oppepkuur. Caboxytherapie kan hierbij gecombineerd worden met fruitzuren of lactic peelings en tal van andere behandelingen.

Carboxy CO2 geeft geen allergische reacties en contra-indicaties zijn nagenoeg uitgesloten.

Een carboxy behandeling ondergaan of aanbieden in je eigen salon

Heb je een salon en ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist of huidtherapeut dan kan je deze behandeling aanbieden in jouw salon. Neem voor meer informatie of trainingsmogelijkheden contact op via info@miscos.nl

Is jouw huid wel toe aan een oppepper of wil je extra stralen voor een speciale gelegenheid of feestje? Wil je echte huidverbetering, maar pijnloos en zonder risico’s? Neem contact op met een schoonheidsspecialist bij jou in de buurt en informeer naar GIGI Carboxy Therapy!

Carboxytherapie

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

Tijdlijn 1280x720 px (5)
"5 huidtips voor de herfst"
Instagram-post 1080x1080 px - Op maat gemaakte afmetingen
'Wat is een ezymatische peeling, tips, weetjes en meer!'
hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie behandeling en oorzaken
Tijdlijn 1280x720 px (2)
''6 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een dagcrème met SPF!''
Tijdlijn 1280x720 px (3)
"5 huidtips voor de zomer"
Tijdlijn 1280x720 px (4)
"Ontdek de magie van Aloë Vera voor je huid!"

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *