Zoeken

”De werking van het ingrediënt niacinamide”

Geschreven door
Elyane
Als je op zoek bent naar een krachtig en werkzaam ingrediënt voor je huidverzorgingsroutine, overweeg dan eens niacinamide. Deze veelzijdige en effectieve huidverzorgingsingrediënt heeft de harten van velen veroverd vanwege de indrukwekkende voordelen voor de huid. Laten we eens duiken in de wereld van niacinamide en ontdekken waarom het een must-have is in je dagelijkse huidverzorging.

Inhoud - ”De werking van het ingrediënt niacinamide”

1: Anti-aging, vermindering van rimpels

Naarmate we ouder worden, begint onze huid trager belangrijke eiwitten zoals keratine, filaggrine en involucrine te produceren. Dit resulteert in een verslechterde huidstructuur, minder elastische huid en meer rimpels. Gelukkig heeft niacinamide de eigenschap om de aanmaak van collageen en deze drie cruciale eiwitten te stimuleren. Hierdoor verbetert de structuur van je huid en krijg je minder rimpels. Als je geïnteresseerd bent in de anti-aging voordelen, zoek dan naar producten met niacinamide!

nicacinamide

niacinamide

2: Huidverlichtende eigenschappen, vermindering hyperpigmentatie

Bruine vlekken of hyperpigmentatie kunnen erg lastig zijn om volledig te verwijderen met alleen crèmes. Je kunt echter verwachten dat ze enigszins vervagen, en niacinamide is een uitstekend ingrediënt om daarbij te helpen. Wat niacinamide uniek maakt, is dat het de overdracht van melanine (pigment) van de ene huidcel naar de andere vermindert, in tegenstelling tot de meeste andere huidverlichters die een enzym (tyronase) remmen. Als je effectief hyperpigmentatie wilt aanpakken, kun je niacinamide hierom ook combineren met andere ingrediënten zoals vitamine C, melkzuur of kojiczuur.

3: Herstel van huidbarrièrre

De huidbarrière, de buitenste beschermende laag van de huid, speelt een cruciale rol bij het behouden van een gehydrateerde en gezonde huid. Tussen de huidcellen bevinden zich voornamelijk vrije vetzuren, cholesterol en ceramiden, die samen de gezondheid van de huidbarrière bepalen. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van 2% niacinamide de productie van vrije vetzuren, cholesterol en ceramiden kan verhogen. Dit resulteert in een versterkte en gezondere huidbarrière, vermindert vochtverlies door de huid en zorgt voor betere hydratatie van de huid.

4: Anti-acne, talgregulatie , vermindering roodheid

Hoewel niacinamide niet wordt beschouwd als een van de absolute toppers onder de ingrediënten voor acnebestrijding, is het zeker de moeite waard om te proberen als je last hebt van huidproblemen als acne en overmatige talgregulatie. Niacinamide (in een concentratie van 2%) heeft eigenschappen die de productie van huidolie reguleren en ontstekingen verminderen.

Zeker het proberen waard dus!

5: Ontstekingsremmende werking

Niacinamide is effectief als ontstekingsremmer vanwege verschillende mechanismen. Het vermindert de productie van ontstekingsbevorderende stoffen, reguleert de activiteit van immuuncellen, versterkt de huidbarrière en blokkeert de overdracht van ontstekingsmediatoren. Deze eigenschappen maken niacinamide waardevol bij de behandeling van huidaandoeningen met een ontstekingscomponent, zoals rosacea en atopische dermatitis, en dragen bij aan een gezondere huid in het algemeen.

Voordelen in het kort

  • Anti-aging: Niacinamide stimuleert collageen en vermindert rimpels.
  • Huidverlichting: Het vervaagt bruine vlekken en hyperpigmentatie.
  • Herstel van huidbarrière: Versterkt de huid en verbetert hydratatie.
  • Hydratatie: Versterkt de huidbarrière en voorkomt uitdroging.
  • Anti-acne: Reguleert talgproductie en vermindert ontstekingen.
  • Ontstekingsremmend: Bestrijdt ontstekingen effectief.

Kortom, niacinamide is een krachtige bondgenoot voor een gezonde, stralende huid!

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *