Zoek

Reken af met Donkere Wallen Onder je Ogen [16 manieren]

Geschreven door
Elyane
Een beauty probleem waar iedereen wel is last van heeft, zijn de altijd terugkomende donkere wallen onder je ogen. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen hebben hier last van. En juist daarom is make-up niet altijd de passende oplossing. Wat zijn die donkere kringen nou eigenlijk? en hoe kan je hier vanaf komen? En zijn er andere oplossingen dan lagen concealer smeren? Ja slaap, dat weten we allemaal, maar dat is in een wereld, waar we allemaal veel te veel willen en kunnen, niet altijd de oplossing die we zoeken.

Inhoud - Reken af met Donkere Wallen Onder je Ogen [16 manieren]

Donkere wallen, een beauty probleem die verre weg het meest voorkomt, zijn de altijd terugkomende donkere kringen onder je ogen. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen hebben hier last van. En juist daarom is make-up niet altijd de passende oplossing.

Wat zijn die donkere kringen nou eigenlijk en hoe kan je hier vanaf komen? Zijn er andere oplossingen dan lagen concealer smeren?

Ja slaap, dat weten we allemaal. Maar dat is een luxe die we niet kunnen veroorloven.

Wat zijn die donkere kringen nou?

Onze huid bestaat uit meerdere lagen. Zo heb je op bepaalde plekken een iets dikkere huid en sommige plekken juist een hele dunne huid. Zo is de huid onder de ogen heel dun. Dit is omdat de huid onder je ogen geen vetweefsel bevat. in de huid onder de ogen bevinden zich voornamelijk heel veel bloedvaten en lymfklieren. In hoeverre je extreme donkere kringen krijgt, of juist maar een beetje kleurverschil, kan simpelweg erfelijk zijn. Jij kan bijvoorbeeld een dunnere huid geërfd hebben waardoor de donkere plekken nog extremer worden. uiteraard zijn er meer oorzaken, maar daar kom ik later op terug!

Hoe komen die donkere kringen?

Terug naar de oorzaak van de donkere kringen onder je ogen. We weten nu dat de kringen zichtbaar worden door de dunne huid onder je ogen. Maar hoe ontstaat überhaupt dat kleurverschil? Het hoofdbestanddeel van ons lichaam is water. Het lichaam functioneert voor een groot deel op water. Het is dan ook niet gek dat als jij vocht te kort hebt, je lichaam daar meteen op reageert, en dus juist minder snel gaat reageren. Door het te kort aan vocht en zuurstof stroomt het bloed minder snel waardoor het beter zichtbaar wordt. Ook wordt de kleur van het bloed donkerder. Omdat de huid onder je oog zo dun is en vol met bloedvaten zit, schijnt het kleurverschil als een doorzichtig plaatje door je huid.

Wat zijn die zakjes onder je ogen?

Een dunne huid rondom de ogen? Maar je oog is toch juist iets kwetsbaars dat beschermd moet worden? Absoluut! Rondom het oog heb je een soort bescherm kussentjes van vet. Dit kan verzakken en dikke wallen veroorzaken. Ook kan het vocht rondom je oog ophopen en verzakken onder je oog. Dit gebeurt vaak onder het oog omdat daar de huid het dunst is en het makkelijks ophoopt.

16 Tips om wallen te voorkomen

1. Voldoende slapen

We moeten hem toch maar even toelichten, al hoewel we dit uiteraard allemaal weten, weten we vast niet allemaal waarom je voldoende moeten slapen om wallen tegen te gaan. In de nacht herstelt, vernieuwt en regenereert onze huid het beste. vooral het regeneratie proces is erg belangrijk in de nacht. Regenereren is het bewerken van afvalstoffen zodat die herbruikt kunnen worden. Cel regeneratie gebeurd ‘s nachts veel sneller. Als je weinig slaapt of slecht slaapt wordt dit proces verstoord waardoor je wallen krijgt.

2. theezakjes op je wallen

Nooit meer balen van uitgedroogde half gebruikte rondslingerende thee zakjes, deze zijn namelijk een droommiddel voor je wallen! Echt? ja echt!

De cafeïne zorgt namelijk voor het vernauwen van de bloedvaten. En mochten die bloedvaten nou net irritant aanwezig zijn onder de ogen! Ook kunnen de theezakjes ontstekingen voorkomen, wat irritaties en ophopingen ook tegenhoud. Bepaalde theezakjes bevatten namelijk antioxidanten, flavonoïden en tannines. Tannines zorgen er zelfs voor dat de huid strakker wordt door vloeistof naar buiten te trekken waardoor wallen minderen.

Tips

kies wel een theezakje waar cafeïne in zit, zoals groene of zwart thee!

3. Komkommerschijfjes op je ogen

Komkommerschijfjes op de ogen, dat zie je toch alleen in films? Wat wel grappig is, is dat iets wat veel in films gebeurd gelijk geassocieerd wordt met nep. Maar toch hebben film producenten bepaalde aspecten niet zomaar verzonnen. Zoals de veel terugkomende komkommers op de ogen. Komkommers zitten namelijk vol met natuurlijke vitamines. door de vorm en structuur van een komkommer heeft het een hoge vochtinbrengende functie! De vitamines trekken zo snel het wallengebied in. Daarnaast helpt de verkoeling van de komkommers tegen de zwellingen. Schijfjes komkommer op de gesloten ogen is dus zeker geen fabel!

4. Voldoende ijzer binnenkrijgen

Ijzer tekort kan lijden tot zuurstof tekort in het bloed. Zoals al eerder genoemd kan dit donkere kringen rondom de ogen veroorzaken. Het is dus belangrijk voldoende ijzer binnen te krijgen. Denk aan vlees, granen zoals tarwezemelen of havervlokken, diverse noten en zaden, peulvruchten zoals linzen, sojaproducten, spinazie, vruchtensappen, eieren of oesters!

5. Een massage rond het wallengebied

Een massage rond maar vooral onder de ogen, helpt de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie voorkomt immers een donkere kleur van het bloed dat dwars door de dunne huid onder het oog kunnen gaan schijnen.

6. Gebruik een hydraterende oogcrème

Zoals we nu wel weten is de huid onder de ogen heel dun. Het is dus extra belangrijk om dit stukje huid goed gehydrateerd te houden. Je kan dit een extra steuntje in de rug noemen, in het gezicht bij deze dan dan, maar ik noem dit eerder essentieel. Door een stimulerende hydraterende crème kan je de donkere plekken verminderen!

7. Rozenwater

Los van het feit dat rozenwater heerlijk ruikt, is het ook nog is super goed voor de huid. Net als komkommer is rozenwater een samentrekkend middel en kan dus perfect als een extra toner dienen van de oogleden. Een watten schijfje in rozenwater dompelen en op de gesloten ogen plaatsen, kalmeert de huid en voorkomt donkere kringen!

8. Melk

Elke dag een glas melk drinken is hartstikke gezond, maar dat bedoel ik niet als wondermiddel tegen wallen. Melk op een wattenschijfje en op je gesloten ogen plaatsen is wel wat ik bedoel met melk tegen wallen! Zuivelproducten zoals bijvoorbeeld melk zitten, vol met vitamine A die weer retinoïden bevatten, en deze zijn weer geweldig om de huid er stralend en fris uit te laten zien!

9. Kokosolie

Kokosolie is in de beauty wereld heel populair! Ook voor donkere kringen is kokosolie een redder in nood. Kokosolie is namelijk een krachtige ontstekingsremmer wat weer heel effectief is voor het verminderen van donkere kringen onder de ogen.

10. Kurkuma

Nog een krachtige, natuurlijke antioxidant en ontstekingsremmer is kurkuma. Deze minimaliseert donkere kringen. Meng wat kurkuma poeder met ananassap of avocado om een ​​pasta te creëren. Breng dit mengsel aan op je kringen onder de ogen en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Verwijder het zelfgemaakte productie met een vochtige lauwe handdoek!

11. Drink minder alcohol!

Je lichaam heeft veel vocht nodig voor het functioneren maar ook voor een mooie en gladde huid. Als er iets is wat je lichaam uitdroogt is dat wel alcohol! Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer water je moet drinken. Dit wordt alleen lang niet altijd zo goed nageleefd. Probeer niet te veel alcohol te nuttigen en genoeg water te drinken. Zo blijven de wallen ook enigszins beperkt!

12. Hooikoorts pilletjes

Ja je leest het goed. Hooikoorts bezitters hebben ook, grote kans, meer last van wallen. Door de hooikoorts heb je niet alleen last van niezen en en snotteren, maar je hebt ook last van jeukende ogen. Dit heeft met als gevolg dat je meer in je ogen gaat wrijven, dit zorgt weer voor donkere kringen door het verstoren van de natuurlijk bloed circulatie en het verplaatsen van het vocht naar onder je ogen. Stoppen met wrijven dus en als een gek hollen naar de apotheek voor de anti-hooikorst pilletjes!

13. gel-masker voor de ogen

Vroeger zag ik die wel is rondslingeren in het huis, je weet wel, die maskers in de vorm van een bril, met zo’n blauwe gel erin. Ik ging dan met die gel spelen, maar had geen idee wat het nou eigelijk was. Nou die dingen zijn dus hartstikke goed tegen wallen. Breng ‘s ochtends en/of ‘s avonds deze verkoelde gel-maskers gedurende 10 minuten op. Dit is goed voor zowel de bloed circulatie onder de ogen, al ook tegen de zwellingen van het verzakte vocht!

14. Sinaasappelsap

Omdat sinaasappelsap zowel veel vitamine A als C bevat, kan het donkere kringen onder je ogen helpen verminderen. Gebruik een wattenschijfje, laat die volledig onderdompelen in de sinaasappelsap en leg die vervolgens 10 minuutjes op je gesloten ogen liggen. Zo kunnen de vitamine optimaal in je huid trekken.

15. Pure chocolade

Ja jongens en meiden, ik heb eindelijk een excuus voor je gevonden om chocola te kunnen eten! Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao (flavanolen) een uitzonderlijk goed effect kunnen hebben op je hart en bloedvaten. Ook zou pure chocola beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling wat weer de oneffenheden onder de ogen in bedwang houd!

16. Verander je slaappositie

Slapen op je zij of buik zorgt voor een bepaalde zwaartekracht die zorgt voor verzakking van je vocht. Dit betekent dat vloeistof zich onder je ogen kan verzamelen. Probeer af en toe op je rug te slapen met een extra kussen onder je hoofd om dit te voorkomen!

Now get rid of those dark circles!

Met deze tips kan ik niet beloven dat je nooit meer wallen hebt, maar ze minimaliseren en beperken moet nu een eitje zijn!

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *