Zoek

Hoe gebruik je een cleanser? Stappenplan

Geschreven door
Elyane
Een cleanser gebruiken, hoe moeilijk kan het zijn? Toch is het belangrijk een cleanser op de juiste manier te gebruiken om het beste uit je product te halen. Het zit hem in de kleine handelingen die ervoor kunnen zorgen dat je optimaal resultaat haalt uit je product! En een juist stappenplan kan je hierbij helpen.

Inhoud - Hoe gebruik je een cleanser? Stappenplan

Stap 1

Haal al je haar uit je gezicht met een haarband of elastiek. Zo kun je ook bij de poriën op je haarlijn om die goed te kunnen reinigen. Dit is belangrijk omdat juist deze poriën erg verstopt kunnen raken door overgebleven haarproducten en vettig haar.

Stap 2

Was je handen goed en zorg ervoor dat je handen schoon zijn voordat je de cleanser aanbrengt met je handen op je gezicht. Je gezicht reinigen met vieze handen kan ervoor zorgen dat er vuil en bacteriën van je handen op je gezicht terechtkomen wat weer kan leiden tot verstopte poriën. Maak je gezicht nat met lauw water voordat je je cleanser aanbrengt. Dit helpt om de reinigingsgel makkelijker en gelijkmatig over je gezicht te verdelen.

Stap 3

Breng de cleanser aan op je gezicht. Breng voldoende cleanser op schone handen aan en verdeel dit gelijkmatig over je gezicht. Vergeet plaatsen zoals je haarlijn, kaaklijn en nek niet! Wees voorzichtiger en nauwkeuriger rond je ogen en mond.

Masseer na het aanbrengen van je cleanser zachtjes je gezicht en hals door circulerende bewegingen met je vingers te maken.

Stap 4

Spoel je gezicht af met lauw water. Vermijd het gebruik van heet water bij het afspoelen van je gezicht. Het gebruik van te heet water kan je huid uitdrogen. Gebruik een zachte handdoek om je huid zachtjes droog te deppen. Breng een dagcrème (mogelijk voorafgegaan met eerst een serum en een oogcrème) aan en vervolg eventueel je verdere beauty routine.

Vind een huidspecialist bij jou in de buurt: Huidspecialist in de buurt

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *