Zoek

Hyaluronzuur, de krachtige ´vochtmagneet´(+3 veelgestelde vragen)

Geschreven door
Elyane
Hyaluronzuur is een substantie die huideigen is. Hyaluronzuur zorgt er onder andere voor dat vocht goed en vooral langdurig in je huid wordt vastgehouden. Een optimaal vochtgehalte is één van de belangrijkste eigenschappen van een stralend jeugdige huid. Helaas, hoe ouder je wordt hoe meer je huid deze belangrijke bouwstof verliest. Je huid kan dus wel wat extra hulp gebruiken om mooi, vitaal en jeugdig te blijven!

Inhoud - Hyaluronzuur, de krachtige ´vochtmagneet´(+3 veelgestelde vragen)

Een huid die overmatig vocht verliest wordt minder stevig, zacht en flexibel. Dit kan komen door invloeden van buiten af zoals het weer (o.a. UV-straling) en het milieu. Maar ook met het ouderdomsproces verliest je huid onvermijdelijk steeds meer van de natuurlijke substanties die je huid stevig, jeugdig en veerkrachtig houden. Een oudere huid wordt daardoor vaak minder soepel, zacht en volumineus dan een jongere huid. Hyaluronzuur is een populair cosmetisch ingrediënt, die de strijd tegen de het ouderdomsproces effectief aanpakt. Vroegtijdig beginnen met een dagcrème die Hyaluronzuur bevat is daarom erg belangrijk!

Over hyaluronzuur en je huid…                                                     

Hyaluronzuur is dus één van de natuurlijke substanties van je lichaam. Je vindt deze lichaamseigen bouwstof met name in je bindweefsel, epitheelweefsel, gewrichten en… ook volop in je huid! Daar zorgt het ervoor dat de de huid soepel, veerkrachtig, zacht en volumineus blijft. Naarmate je ouder wordt verliest je huid de snelheid van de aanmaak van hyaluronzuur. Je huid wordt dus steeds vocht armer en de eerste fijne lijntjes en rimpels zullen dan als gevolg snel te zien zijn.

‘Spons-effect’ voor langdurig vochtbehoud en opvulling van rimpels en fijne lijntjes

Het bijzondere van hyaluronzuur is, dat het in staat is om vocht aan te trekken en dit langdurig in je huid vast te houden. In je huid bindt hyaluronzuur zich met het daar nog aanwezige vocht. Dit ‘spons-effect’ zorgt er vrijwel meteen voor dat je huid meer volume krijgt, dat je huidstructuur aanzienlijk gladder wordt en het resulteert in een visuele opvulling van fijne lijntjes en rimpels in je huid.

Wat kun je doen om het verlies aan hyaluronzuur aan te vullen?

Om het verlies aan hyaluronzuur in je huid aan te vullen, is het handig om dagelijks een product te gebruiken waarin deze werkstof zit. Veel anti-aging producten voor de huid bevatten hyaluronzuur. Let op! De kwaliteit, de moleculaire samenstelling en het percentage van het hyaluronzuur verschilt wel enorm. Om het optimale resultaat te krijgen van een goede dagcrème is het dus erg belangrijk de juiste hoeveelheid hyaluronzuur in de dagcrème te hebben. Xminerals heeft een Serum rijk aan hyaluronzuur, speciaal voor dit huidprobleem! Ideaal!

Xminerals Ultra Rich Hyaluronic Serum 

Het Xminerals hyaluronserum heeft een uitzonderlijk hoog percentage van 4% in een vorm van hyaluronzuur. De moleculen van dit hyaluronzuur zijn zo klein gemaakt, dat deze diep in je huid kunnen doordingen. En laat dat nou precies zijn waar nodig is en waar de hyaluronzuur productie plaatsvindt. Doordat je huid het zo diepgaand kan opnemen, heeft dit serum een langdurige werking in je huid en zal het resultaat ook veel langer aanhouden dan ‘normaal’. Hyaluronzuur zorgt voor een volumineuze, elastische en opvallend jeugdige huid.

Veel gestelde vragen

Hoevaak moet ik hyaluronzuur aanbrengen?

Hyaluronzuur is voor dagelijks gebruik. Het is namelijk erg belangrijk dat je vochtbalans elke dag op pijl blijf!

Is hyaluronzuur ongezond voor de huid?

Juist niet! De huid is er in tegen deel blij mee en neemt het extra hyaluronzuur op en gebruikt dit, net zoals het eigen hyaluronzuur, voor de hydratatie van de huid. Daarom is hyaluronzuur veilig en niet schadelijk voor de huid.

Heeft hyaluronzuur een definitief effect?

Hyaluronzuur wordt soms ook gebruikt bij cosmetische behandelingen met fillers. Dit is ook niet definitief maar wekt soms de angst dat hyaluronzuur altijd dus een definitief effect heeft.
Zelf hyaluronzuur aanbrengen door middel van bijvoorbeeld een serum heeft ook geen blijvend effect, maar kan de huid wel in betere conditie brengen.

Volg jij ons al op Instagram?: Mineralskincosmetics

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *