Zoek

TOP 4 redenen waarom SPF noodzakelijk is om te gebruiken!

Geschreven door
Elyane
Deze zomer hebben we veel tropische temperaturen gehad. En daarmee dus ook veel zon! En guess what?! De aankomende dagen kunnen we weer veel zon verwachten. Genieten natuurlijk, MAAR dat betekend ook extra goed op je huid letten. En wat rijmt er op skincare routine in de zon? Juist ja, SPF! Top 4 redenen waarom SPF noodzakelijk is om te gebruiken met deze tropische dagen!

Inhoud - TOP 4 redenen waarom SPF noodzakelijk is om te gebruiken!

1. Verminder het risico op huidkanker!

Zonnebrandcrème beschermt je huid en vermindert het risico op het ontwikkelen van huidkanker en voorstadia van kanker. Het toepassen van SPF in combinatie met andere bewuste zonbescherming – zoals het dragen van donkere kleding en zonnebrillen – vermindert de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon!

2. Vermijd ontstekingen en roodheid

Te veel tijd onbeschermd in de zon kan leiden tot zonnebrand wat zich uit in ernstige roodheid en ontsteking van de huid. De ultraviolette stralen van de zon beschadigen de huid met als gevolg het rood worden van de huid. Naarmate een bepaalde plek op de huid verbrand of ontstoken is, stuurt het lichaam meer bloed naar het getroffen gebied om de schade te herstellen, met als gevolg een rode huid.

3. Voorkom het versnelde proces van opkomende lijntjes en rimpels

Als het gaat om het ontwikkelen van rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes, is zonnebrandcrème een van de meest effectieve preventieve formules. Langdurige blootstelling aan uv-A-stralen veroudert je huid voortijdig en leidt tot verlies van collageen en huidelasticiteit. In feite wordt ongeveer tot 90% van de zichtbare tekenen van vroegtijdige veroudering veroorzaakt door schade van de zon. Door SPF in je dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen, bijvoorbeeld met een dagcrème met SPF die beschermt tegen uv-A-straling en uv-B-straling, voorkom je met minimale inspanning de eerste tekenen van veroudering.

4. Vermijd hyperpigmentatie

Ongelijkmatige huidpigmentatie (of hyperpigmentatie) zijn te herkennen aan delen van de huid die op een inconsistente manier verkleuren of donker worden. Dit kan erfelijk zijn, maar kan ook worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Een “vlekkerige huid” of donkere vlekken kunnen ontstaan ​​op het gezicht, de handen en andere delen van het lichaam die regelmatig aan de zon worden blootgesteld. Dit is makkelijk te voorkomen, evenals verbranding door de zon, rimpels en huidkanker. De oplossing is het dragen van SPF bij regen of zonneschijn, niet ‘alleen’ in de zomer, maar ‘vooral’ in de zomer!

TIPS

Let op! De zonbeschermingsfactor (SPF) staat enkel voor het vermogen van een crème om te beschermen tegen uv- B-straling. Kies voor een dagcrème met SPF of een aparte zonnebrandcrème met liefst breed-spectrum bescherming (tegen uv-A- en uv-B- straling).

Én:

  • Breng voldoende aan.
  • Herhaal bij blootstelling.
  • Vermijd de volle zon.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *