Zoek

Waarom dagcrème niet mag missen in jouw routine

Geschreven door
Elyane
Waarom dagcreme 7 redenen
Een speciale face wash, een masker, scrub en nu ook nog een dagcrème. Ik hoor je denken, 'poeh, de ochtendroutine duurt steeds langer', maar niemand heeft gezegd dat schoonheid en verzorging over rozen gaat! De dagcrème is simpelweg niet te missen. Niet alleen voor de schoonheid, maar ook voor de gezondheid.

Inhoud - Waarom dagcrème niet mag missen in jouw routine

1. Een dagcrème helpt de huid te hydrateren

Een goede dagcrème zorgt voor een stabiele vocht balans. Een goede vochtbalans is belangrijk om een slechte huid te voorkomen. Door een te lage vochtbalans kunnen de afvalstoffen maar ook juist de mineralen niet meer goed transporteren. Dit kan een slechte huid veroorzaken. Denk aan losse schilfertjes op de huid.

De dagcrème creëert een laagje op de huid, waardoor je huid langer vocht vast kan blijven houden. ook stimuleert dagcrème het behouden van een sterke huidbarrière.

dagcreme opdoen

2. Een dagcrème vermindert rode vlekjes in het gezicht

De bloed en haarvaatjes in het gezicht kunnen overactief zijn, waardoor ze gaan uitzetten. Dit veroorzaakt de rode vlekjes. Hier kan je aanleg voor hebben, waardoor dit sneller gebeurt, maar het kan je ook zomaar overkomen. Een hydraterende dagcrème kan dit voorkomen!

Weetje

Wist je dat dagcreme beter geabsorbeerd wordt door de huid als uw huid nog een beetje vochtig is!

3. Een dagcrème beperkt huidveroudering en daarmee rimpels

Een jonge huid voor altijd? Welke vrouw droomt hier niet van. Helaas, ik moet je teleurstellen, dit is natuurlijk niet mogelijk. Rimpels en veroudering in de huid is natuurlijk ook menselijk en daarmee iets moois. Maar hè, de rimpels hoeven niet te overdrijven! En juist dit hoeft niet!

Eerst het slechte nieuws:

Rond een jaar of 30, begint de celdeling te vertragen, waardoor ook de aanmaak van nieuwe jonge elastische weefsels verminderen.

Wait? What?

Ja helaas, de natuur kan hard zijn.

Maar door die vertraagde celdeling wordt de huid minder soepel en ontstaan er cutane breuken door het verzakken van de huidstructuur. Cutane breuken zijn permanente rimpels. En juist die willen we waar mogelijk is voorkomen! Als je kiest voor een dagcrème met Argireline, een product dat synthetische spierontspanners bevat, ga je voor het optimale resultaat!

4. Een dagcrème vermindert de kans op huidkanker

Een dagcrème met SPF is de eerste stap tegen het voorkomen van huidkanker. De zon veroorzaakt vaak door de UV-stralen, beschadiging aan je DNA die niet meer herstelbaar is. Daarom zou ik persoonlijk iedere vrouw boven de dertig een goede dagcrème die SPF bevat aanraden. Een goede dagcrème die SPF bevat houdt een deel van deze stralingen tegen. We willen immers allemaal het risico op huidkanker voorkomen!

Tips

Ook in de winter schijnt de zon en is het belangrijk zon bescherming te smeren.

5. Een dagcrème helpt tegen een vette of droge huid

Iedereen heeft een andere huid. De een heeft een hele droge huid en de ander heeft juist een hele vette huid. Een dagcrème houd de huid in balans. Een droge huid heeft last van een vochtarmoede in de huid. Je huid voelt kan dan strak en trekkerig aanvoelen. Je herkent vast wel de vraag ”Wat zie je grauw meisje, voel je je wel goed?”, deze vraag kan je voorkomen door je huid meer te laten stralen. Een droge huid kan je laten stralen door een dagcrème te gebruiken die extra vocht toe dient aan je huid.

Bij een vettige huid produceert je huid overmatig talg. Dit betekend niet, wat veel mensen denken, dat je huid dan geen hydratatie meer nodig heeft omdat het al vet genoeg is. Een dagcrème zonder olie is een aanrader voor een vette huid. Zo blijft je huid gehydrateerd, maar niet te vettig!

Weetje

Weet je dat je huid anders kan zijn in de winter dan de zomer en het soms dus handig is je dagcrème aan te passen!

6. Een dagcrème stimuleert het verminderen van onzuiverheden

Van een geïrriteerde huid hebben we allemaal wel eens last. Pukkeltjes, plekjes, acne noem maar op. Een goede verzorging voor de huid is dan ook nodig om dit te beperken. Een goede dagcrème hoort hier uiteraard bij. De huid moet goed gehydrateerd blijven om dode huidcellen te voorkomen. Dode huidcellen kunnen namelijk verstoppingen in de talgkliertjes veroorzaken, wat weer onzuiverheden veroorzaakt.

7. Een dagcrème, het ruikt zo lekker!

Hoe lekker is het om je ochtend routine af te sluiten met een lekker ruikende dagcrème. Door een lekkere geur die je meeneemt, je schoon en wakker te voelen en daarmee helemaal klaar te zijn om je dag te beginnen!

Veel gestelde vragen

”Moet je dagcrème elke dag gebruiken?”

‘Of je elke dag dagcrème moet smeren is het antwoord simpel: Ja! Vooral tegen zon bescherming is dagcrème erg belangrijk. Het klinkt misschien als een verrassing, maar de zon komt elke dag op en is er dus elke dag!”

”Moet je ook een nachtcrème gebruiken als je een dagcrème gebruikt?”

”Een nachtcrème heeft vaak een andere structuur dan een dagcrème. Het is een vaak dikkere structuur. Daarnaast bevat een nachtcrème geen zonbeschermingsfactoren. Een dagcrème dient meestal als een beschermende crème en nachtcrème als een herstellende. Daarom is het belangrijk beide te gebruiken.”

”Moet ik dagcrème of moisturizer gebruiken?”

”Moisturizer zorgt voor het optimaliseren van de huidbarriere. Het zorgt ervoor dat de huid minder snel vocht kwijtraakt. Het houd de huid gehydrateerd. Dit product hoef je niet elke dag te gebruiken, maar is wel super fijn om eens per week naast je dagcrème te gebruiken. ”

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *