‘Wat is een ezymatische peeling, tips, weetjes en meer!’

Geschreven door
Elyane
Een peeling kennen we ondertussen wel; Het verwijderen van dode huidcellen om een mooie egale en zachte huid te krijgen. Dit noemen we met een ander woord: exfoliëren. In de loop van de afgelopen jaren, zijn er heel veel soorten peelings voorbij gekomen, waaronder er ook de enzymatische peeling. Maar wat weten we nou over deze peeling? In deze blog weetjes, voordelen en meer over de enzymatische peeling!

Inhoud - ‘Wat is een ezymatische peeling, tips, weetjes en meer!’

Een peeling kennen we ondertussen wel; Het verwijderen van dode huidcellen om een mooie egale en zachte huid te krijgen. Dit noemen we met een ander woord: exfoliëren. In de loop van de afgelopen jaren, zijn er heel veel soorten peelings voorbij gekomen, waaronder er ook de enzymatische peeling. Maar wat weten we nou over deze peeling? In deze blog weetjes, voordelen en meer over de enzymatische peeling!

Wat is een ezymatische peeling?

Enzymen zijn natuurlijke stoffen, die worden gebruikt voor een zachte exfoliatie van de opperhuid. 

De enzympeeling verwijderd dode huidcellen om een gezondere en stralende huid te onthullen die onder deze dode laag verborgen ligt.

In het geval van enzymatische peeling hebben we het over een peeling die zich voornamelijk richt op dode cellen op de oppervlak. De enzymatische peeling werkt alleen op de meest externe delen van de huid, dit voorkomt dus irritatie op de ‘gezonde’ huid laag onder de ‘dode’ huid laag. De enzymen zorgen voor een splitsing tussen de dode huidcellen en de daaraan verbonden eiwitmoleculen. Dit zorgt ervoor dat de gezonden huidcellen tevoorschijn komen en enkel en alleen de dode huidcellen verwijderd worden. Dit in tegenstelling tot een mechanische peeling. Een mechanische peeling verwijdert afgestorven huidcellen met behulp van kleine geslepen deeltjes, waardoor de ‘gezonde huidlaag’ ook geïriteert raakt. De ezymatische peeling is dus ook een milde soort peeling, waardoor deze ook goed geschikt is voor elk huidtype.

6 Voordelen van een ezymatische peeling

 1. Een ezymatische peeling helpt bij het verwijderen van een droge en schilferige huid die roodheid en irritatie veroorzaakt.
 2. Een ezymatische peeling stimuleert de productie van huidcollageen. Dit zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en vocht vast blijft houden.
 3. Een ezymatische peeling vervaagt hyperpigmentatie die veroorzaakt zijn door zon schade, ouderdomsvlekken en/of littekens door acne.
 4. Een ezymatische peeling reinigt en ontstopt de poriën. Overmatig talg, vuil en dode huidcellen worden verwijderd waardoor puistjes voorkomen worden. Ook verminderd dit de mee-eters.
 5. Een ezymatische peeling helpt poriën te openen tijdens een gezichtsbehandeling, zodat producten beter opgenomen kunnen worden diep in de huidlaag.
 6. Een ezymatische peeling minimaliseert en verkleint vergrote poriën, om vuil en overmatige olie weg te houden en verstopping te voorkomen

Stappenplan hoe een ezymatische peeling aan te brengen

 1. Was je handen.
 2. Reinig je gezicht en hals met een juiste cleansing gel.
 3. Breng een kleine beetje poeder aan in je handpalm. Een geringe hoeveelheid is meer de dan genoeg omdat de enzympeeling vol met hoog geconcentreerde ingrediënten zit.
 4. Meng de enzympeeling met een beetje water in je handpalm.
 5. Breng de peeling aan en laat deze 3 tot 5 minuten inwerken. Deze minuten zijn belangrijk omdat de enzymen hun werking dan kunnen gaan doen. Vermijd je mond en je ogen en het gebied daar omheen!
 6. Was je gezicht en je handen goed na het gebruik van de peeling. Bij voorkeur met lauwwarm water.
 7. Geniet van een mooie gepeelde glow!

WEETJE!

Je hoort meteen een kleine tinteling in het gezicht te voelen. Is de tinteling branderig en niet prettig, dan moet je het gebruik meteen beëindigen en je gezicht snel schoonspoelen.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"
Tijdlijn 1280x720 px (6)
''De werking van het ingrediënt niacinamide"
Tijdlijn 1280x720 px (5)
"5 huidtips voor de herfst"
Instagram-post 1080x1080 px - Op maat gemaakte afmetingen
'Wat is een ezymatische peeling, tips, weetjes en meer!'
hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie behandeling en oorzaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *