Anti-aging effecten van de Argireline peptide

Geschreven door
Judith
Argireline

Inhoud - Anti-aging effecten van de Argireline peptide

Een klinisch bewezen non-invasief alternatief voor botox-injecties. 

Een voor eeuwig gladde en rimpelvrije huid is helaas een illusie. Bepaalde cosmetische ingrediënten kunnen er echter wél voor zorgen dat je huid zich meer ontspant. Hierdoor treden de tekenen des tijds minder snel op of zijn minder zichtbaar. De PERFECTION-lijn van Bio Active Care maakt gebruik van de Argireline-peptide. Dit is een effectieve cosmetische spierontspanner. Deze bijzondere peptide zorgt voor een gladdere huid, zónder botoxinjecties of andere meer invasieve cosmetische ingrepen!

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn korte aminozuurketens. Een peptide-molecuul bestaat uit een klein aantal aminozuren. Deze zijn met elkaar verbonden door peptide-bindingen. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het lage aantal aminozuren in het molecuul. Peptiden kunnen wel dienen als bouwstenen voor een eiwit. 
Eenvoudig uitgelegd zijn peptiden de bouwstenen van aminozuren. Aminozuren zijn op hun beurt weer de bouwstenen van eiwitten (proteïnen). Peptiden als cosmetisch ingrediënt hebben een andere structuur én werking dan de peptiden die van nature in onze huid voorkomen.

Werking Argireline

Argireline is een hexa-peptide, dit wil zeggen een keten van 6 natuurlijke aminozuren. Het is een bekende peptide die de zenuwprikkeloverdracht van de spieren in je gezicht beïnvloedt. Deze peptide remt het vrijkomen van acetylcholine. Acetylcholine is een neurotransmitter. Een neurotransmitter draagt zenuwsignalen over tussen:
– de zenuwcellen in je zenuwstelsel,
– motorische zenuwcellen op spiercellen,
– óf van zenuwreceptoren op gevoelszenuwcellen
Acetylcholine is met name betrokken bij de impulsoverdracht van zenuwcellen naar de motorische skeletspiercellen. Door deze prikkels te onderbreken zullen je gezichtsspieren zich dus meer ontspannen. Dit voorkomt de vorming van mimiekrimpels en fijne lijntjes. Ook al bestaande mimische rimpels zullen minder zichtbaar worden op termijn. Behalve het anti-rimpeleffect, verbetert ook de stevigheid en teint van de huid. 

Argireline als alternatief voor botox

Qua werking wordt Argireline vaak vergeleken met Botox door het vermogen neurotransmitters  te blokkeren. Hoewel het effect minder krachtig is dan bij Botox, is klinisch bewezen dat deze bijzondere peptide ook een opmerkelijke anti-rimpel werking heeft bij aanbrengen op de huid. En dit zonder alle bijwerkingen en risico’s op schade aan de huid of gezichtsspieren die botox met zich mee kan brengen. 

Wetenschappelijk onderzoek 

De werking van Argireline is aangetoond in verschillende onafhankelijke studies. In het VIVO en VITRO studies werd het anti-rimpeleffect van Argireline aangetoond met behulp van afdrukken van de huid in siliconen bij proefpersonen. Na 8 weken aanbrengen is een huidverslapping van 31%, een vermindering van rimpeldiepte van 42%, en vermindering van donkere kringen met 35% waargenomen.

Door Argireline worden natuurlijke uitdrukking en bewegingen behouden, terwijl de spieren die zorgen voor het ontstaan van rimpels zich ontspannen. Hierdoor verminderd de diepte en grootte van fijne lijntjes en rimpels. Deze eigenschap maakt dit ingrediënt tot een natuurlijk, niet invasief en 100% veilig alternatief voor botox.

Argireline in Bio Active Care by Mineral Care

De anti-aging lijn PERFECTION bevat, onder andere krachtige werkstoffen, het actieve ingrediënt Argireline. Ook de 3 in 1 cleansing lotion uit de reinigingslijn PURE SKIN lijn bevat deze natuurlijke spierontspanner. Op de INCI-lijst is de Argireline-peptide terug te vinden als Acetylhexapeptide.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

Tijdlijn 1280x720 px (5)
"5 huidtips voor de herfst"
Instagram-post 1080x1080 px - Op maat gemaakte afmetingen
'Wat is een ezymatische peeling, tips, weetjes en meer!'
hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie behandeling en oorzaken
Tijdlijn 1280x720 px (2)
''6 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een dagcrème met SPF!''
Tijdlijn 1280x720 px (3)
"5 huidtips voor de zomer"
Tijdlijn 1280x720 px (4)
"Ontdek de magie van Aloë Vera voor je huid!"

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *