Zoek

Waarom vitamine E essentieel is voor de zomermaanden (4 redenen)

Geschreven door
Elyane
Vitamine E
Een gave en gladde huid staat hoog op het verlanglijstje van schoonheidswensen. Naarmate we ouder worden vertoont onze huid echter onvermijdelijk de sporen van het dagelijkse leven, in de vorm van rimpels, littekens en andere huidbeschadigingen. Voor het op een effectieve én snelle manier herstellen van huidbeschadigingen zoals littekens of UV-schade door de zon en als krachtige antioxidant, is Vitamine E een belangrijke huidvitamine die je huid weer glad, gaaf en jeugdig voor de dag laat komen.

Inhoud - Waarom vitamine E essentieel is voor de zomermaanden (4 redenen)Iedereen weet dat een gezonde en uitgebalanceerde voeding onmisbaar is voor een fit en vitaal lichaam. Vitamines, mineralen, sporenelementen en tal van andere essentiële nutriënten zorgen ervoor dat onze lichaamscellen alles krijgen wat ze nodig hebben. Dat geldt ook voor onze huid. Vitamine E is zo’n belangrijke essentiële bouwstof, die tal van positieve eigenschappen heeft voor een langdurig jeugdige en gezonde huid. Met name in de strijd tegen een vroegtijdige huidveroudering en voor een mooiere genezing van littekens en zonneschade is dit een regelrechte herstelvitamine!   


4 Redenen waarom vitamine E belangrijk is voor de huid!

1. De E van essentieel… 


Vitamine E is de meest voorkomende vitamine in onze huid, met name in de opperhuid, in de laag met dode huidcellen.Via onze talgafscheiding bereikt vitamine E de bovenste lagen van onze gezichtshuid en biedt hier bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ons lichaam maakt deze vitamine niet zelf aan, waardoor het belangrijk is dat we deze essentiële vitamine voldoende binnenkrijgen via onze voeding en in de huid door middel van huidverzorgende producten. 


2. Herstelwerker voor een gezonde en langdurig jeugdige huid

Voor onze huid heeft vitamine E een groot aantal voordelen om langdurig gezond, jeugdig en gaaf te blijven. Vitamine E activeert de doorbloeding, regenereert je huid, herstelt beschadigde huidcellen, verstevigt je huidweefsel en bevordert een optimaal zuurstofgebruik van je huid. Deze regelrechte ‘herstelwerker’ vermindert tevens de verharding van de wanden van de kleine bloedvaten in je huid, waardoor roodheid van littekens en rimpels vermindert en deze daardoor minder zichtbaar worden. Je huid af en toe dus een vitamine E boost geven met bijvoorbeeld een masker die vitamine E bevat, is erg belangrijk.3. Antioxidant in de strijd tegen rimpels en fijne lijntjes

Naarmate we ouder worden, maakt onze huid van nature minder collageen en elastine aan, twee belangrijke bouwstoffen die zorgen voor stevigheid en een veerkrachtige huid. De vorming van rimpels en fijne lijntjes is dan onvermijdelijk. Elke ochtend een dagcrème met vitamine E smeren is daarom niet alleen heel fijn maar ook essentieel!

Naast deze natuurlijke manier van huidveroudering zijn er ook diverse andere factoren die rimpels veroorzaken, waaronder UV-straling, een slechte verzorging van de huid, alcohol drinken, roken en… vrije radicalen! Vitamine E, oftewel tocopherol, is een belangrijke antioxidant. Deze zorgt ervoor dat vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid soepel blijft. De vorming van rimpels en fijne lijntjes wordt op die manier bij de kern aangepakt.4. Sneller herstel van littekens en schade door UV-straling

Operaties, brandwonden of andere verwondingen kunnen littekens veroorzaken, iets wat voor veel onzekerheid kan  zorgen. Vitamine E werkt ook in dit geval als een effectief herstellend ingrediënt. Het helpt bij het herstel van de huid en geneest littekens sneller, mooier en egaler. Vitamine E zorgt er ook voor dat je huid minder snel verbrandt in de zon en versterkt het de barrièrefunctie van je huid. Het beperkt tevens de celschade die de UV-straling van de zon veroorzaakt. In combinatie met vitamine C kan vitamine E ook pigmentvlekken en andere huidverkleuringen lichter en dus minder zichtbaar maken. Vitamine E is daarom extra belangrijk voor je huid tijdens en net na de zomermaanden, om de schade van UV-straling sneller te helpen herstellen! 


Tips

In de GIGI Vitamin E-lijn is vitamine E als voornaamste ingrediënt toegevoegd aan alle producten. Een ideaal product voor de zomermaanden is de Hydratanterende dagcrème SPF 20 die ervoor zorgt dat de huid goed wordt gehydrateerd en is beschermd tegen UV-straling en een vroegtijdige huidveroudering.

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *