Search

5 voordelen van serums en hoe (correct) te gebruiken

Geschreven door
Elyane
Voor elk probleem heb je een oplossing. En zo heb je dus ook oplossingen voor huidproblemen. Een juiste serum is je antwoord voor diverse gezichtsproblemen!

Inhoud - 5 voordelen van serums en hoe (correct) te gebruiken

Wat is een serum?

We kennen allemaal wel de dag en nacht-cremètjes als huidverzorging. Maar de serum wordt vaak vergeten. Dit terwijl ik persoonlijk een serum, vooral als make-up dragende vrouw, een erg fijn product vind. Als ik een korte nacht heb gehad is een dikke laag concealer en een extra laagje foundation mijn redder in nood. Echter is dit funest voor mijn poriën die schreeuwen om schone lucht. Een serum is een extra boost onder de dagcrème die dieper en sneller intrekt in de huid. Een serum helpt tegen specifieke behoeftes die de huid op willekeurig moment nodig heeft.

Voordelen van een serum

1. Serum trekt snel in de huid

Een van de grootste voordelen van een serum is dat het snel intrekt in je gezicht. Niet meer hoeven te wapperen in je gezicht om het proces sneller te laten verlopen, maar meteen verder gaan met je routine.

2. Je hoeft een serum niet elke dag te gebruiken

Een serum gebruik je echt als een extra boost voor je huid. Dit hoeft dus niet, zoals met een dag of nachtcrème, elke dag. Mocht jij door de zon opeens wat pigmentvlekjes hebben, dan kan je de serum als kuur een paar weken gebruiken tot het zo goed als weg is. Maar je kan het ook eens in de zoveel tijd een weekje gebruiken om dit soort plekjes te voorkomen. Draag je veel make-up? dan is het goed voor de poriën om af en toe een serum aan te brengen om de poriën wat grondiger te reinigen.

Benieuwd hoe je van je poriën af kan komen? Lees dan ook: ‘8 Tips Om Poriën Te Verkleinen.

3. Een serum voelt vaak niet vet aan

Doordat serums zo snel in de huid trekken, houd je ook niet een vettige laag op je gezicht, waardoor de huid niet vettig aanvoelt. Ook zijn de oliën in een serum vaak bedoeld voor een stralende huid en niet een vettige huid. Het absorbeert snel in de huid maar kan een stralend laagje aan de huid overhouden!

4. Verminderd diepe lijntjes

Doordat veel serums vitamine C bevatten, helpen bepaalde serums tegen de diepe lijntjes in je gezicht. Vitamine C zit in bepaalde groente zoals broccoli. Vitamine is goed voor je lichaam, maar ook zeker voor de gezichtshuid. Daarom wordt vitamine C vaak gebruikt in beauty producten. Vitamine C houd namelijk ontstekingen in de huid tegen. En dat niet alleen, ook  is vitamine C een antioxidant die vrije radicalen, gecreëerd door zonlicht maar bijvoorbeeld ook door luchtvervuiling, bestrijdt om diepe lijntjes in het gezicht tegen te gaan. Een goede serum met vitamine C is dus zeer aan te raden!

5. Een serum is voor elk huidtype en elke leeftijd!

Of je nou jong bent of juist oud, een serum is effectief voor elke huid! Jeugdpuistjes of juist rimpels, een passende serum helpt je hier vanaf te komen. Een serum helpt tegen de bron van het probleem. Een serum is voor een snelle en effectieve behandeling van een bepaald huid probleem.

Een wondermiddel als je het zo leest, en dat is het misschien ook wel, door de actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, etherische oliën en fruitzuren in een serum, zijn de resultaten bij verschillende huidproblemen en leeftijden zichtbaar. Ik zeg ‘hollen naar de winkel maar’!

Tips

Bekijk hier de diverse serums en selecteer op jouw huidprobleem die je wil aanpakken voor de beste serums gebaseerd op jouw probleem!

https://www.mineralskincosmetics.nl/c/gezicht/serums/

Hoe een serum gebruiken?

”Hoe een serum gebruiken?” Ik hoor je nu denken, ”Uhm, smeer je een serum anders dan elk ander cremètje dan?” Zoals bij elke cremè of huidverzorging heb je wel een bepaalde manier van aanbrengen. Zo ook bij een serum.

  • Het allerbelangrijkste is dat je je gezicht goed reinigt voor je hem opsmeert.
  • Verwarm een paar druppeltjes naar je huidtemperatuur in je hand.
  • Smeer het serum zachtjes circulerend in je gezicht
  • Smeer voor de finishing touch je dag- of nachtcrème op!

Tips

Een paar druppeltjes is meer dan voldoende per keer. Zo gaat je serum een stuk langer mee!

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *