Zoek

7 huidtips voor de zomer

Geschreven door
Elyane
De afgelopen tijd hebben we al mogen genieten van zomerse temperaturen en voor veel mensen begint binnenkort misschien wel de vakantie. Dit betekent natuurlijk volop genieten, maar dit brengt ook airco's, felle zonnestralen en droogte met zich mee. Laten deze factoren nou net heel slecht voor de huid zijn. Het is hierom extra belangrijk om in deze periode goed voor je huid te zorgen. In deze blog geef ik de beste tips voor een goede beautyroutine in de zomerdagen, zodat je in het najaar nog volop kan genieten van je gebruinde en gezonde huid!

Inhoud - 7 huidtips voor de zomer

1. Reinig je gezicht met een Cleanser

Door de hitte en de toenemende luchtvochtigheid die de zomer met zich meebrengt, ga je meer zweten. Zweten is goed voor het lichaam om bepaalde afvalstoffen te lozen en je lichaam op de juiste temperatuur te houden. Helaas kan zweet zich gaan vermengen met de overtollige afscheiding van talg. Niet alleen het zweet en de resten van talg mengen zich, maar ook de rest van het afval, zoals make-up en luchtvervuiling. Deze vermengen zich met elkaar waardoor de poriën gaan verstoppen. Dit creëert een zure/vette laag op de huid en zorgt zo voor oneffenheden.

In de zomer is het dus erg belangrijk om het gezicht, ongeacht je huidtype, te wassen met een zachte cleanser die de oliën en vuil oplost en de huid helpt om beter te ‘ademen’. Na het reinigen van je gezicht ‘s ochtends en’ s avonds, ga je voor het optimale resultaat door opvolging met dagelijks een serum en een dag- en nachtcrème.

2. Gebruik Zonnebrand

Zelfs als je de zon niet voelt en/of ziet, schijnt hij toch.

Het aanbrengen van een zonnebrandcrème tegen korte en lange zonnestralen (UVA en UVB) beschermt je huid tegen versnelde huidveroudering.

De keuze van een zonnebrandcrème kun je bepalen op basis van je huidtype. Hoe lichter je huid – hoe hoger de SPF moet zijn in je crème.

In plaats van een zonnebrandcrème, kan je ook kiezen voor een dagcrème met SPF. Belangrijk is om ruim voor je de zon in gaat de crème aan te brengen en elke twee uur te herhalen!

Meer weten over bescherming van de zon? Lees dan ook: ”8 Redenen Waarom Je Je Huid Moet Beschermen Tegen De Zon”

3. Gebruik een hydraterende moisturizer

Door de vaak hoge vochtgehalte in de lucht in de zomer, kan het de illusie wekken dat je huid genoeg vocht binnen krijgt, maar op warme dagen neemt de verdamping van de interne vocht toe (transpiratie) door het zelfkoelingsproces van de huid. De huid heeft dus extra vocht nodig om haar vitaliteit te behouden en goed te blijven functioneren. Het smeren van een moisturizer kan hiervoor helpen. Heb je van nature een wat vettere huid, dan kan je kiezen voor een lichte moisturizer. Breng ‘s ochtends een dun laagje aan op je schone gezichtshuid en de hals, en je hoeft niet bang te zijn voor een uitgedroogde huid!

Een ‘droge’ huid heeft in de zomer nog meer voeding nodig dan op koude dagen. Dit om rimpels als gevolg van inwendige uitdroging te voorkomen.

4. Pas je eetpatroon aan

Een gevoel van ontspanning en vakantie is vaak in combinatie met een verhoogde consumptie van snacks, ijsjes en diverse frisdranken. Helaas zijn deze vetten en suikers heel slecht voor je huid. Deze veroorzaken puistjes en een oneffenheden. Door goed te eten, en vers fruit en groenten te eten i.p.v. deze snacks, en veel water te drinken i.p.v. frisdrank behoud je een gezonde huid. Daarnaast blijf je ook energiek!

Als jij veel last hebt van bepaalde huidaandoeningen (acne), is het slim om in de zomer, zuivelproducten, zoute snacks of snoep te vermijden. Dit omdat deze het ontstaan ​​van puistjes bevorderen. Alcohol draagt ​(helaas, I know) ​bij aan een zeer onflatteuze gezichtshuid. Het veroorzaakt zwellingen en puistjes en bevordert het vochtverlies in de huid.

5. Zorg voor een peeling

Gebruik minstens twee (en maximaal drie keer) keer per week een gezichtsspeeling om overtollig vuil en olie van de huid te verwijderen. Denk er wel aan dat het belangrijk is om een ​​peeling te gebruiken die geschikt is voor jouw huidtype. Breng de peeling zachtjes met een cirkelvormige beweging aan, ´scrub´ niet te hard en vergeet niet je hals mee te nemen.

6. Vermijd zware make-up

Zware make-up voorkomt dat je huid kan ademen. De vochtigheid en warmte hebben al invloed op het vermogen van de huid om te ademen, zware make-up zorgt voor nog een extra laag op deze huid, wat kan zorgen voor een verstikkend effect. In plaats van zware foundation en andere cosmetica, zou je kunnen overwegen om een ​​getinte lippenbalsem en een getinte hydraterende crème te gebruiken als je wat make-up nodig hebt.

7. Douche/badder korter en minder

Door stranddagen, trainen in de warmte en überhaupt gewoon meer zweten, hebben wij super schone mensen, de neiging meer te douchen dan in de winter. ‘Even snel in de middag een frisse douche nemen.’ Echter is de huid al erg droog in de zomer. Door douchen en/of badderen droogt de huid uit. 1+1= Een hele droge huid. Voorkom dit dus en blijf niet te lang onder de douche staan.

Meer lezen over het behandelen van een droge huid?: ”Thuis een droge huid behandelen? 6 dingen die je moet doen [+routine]”

Gerelateerde producten

Het beste resultaat wordt altijd behaald door professionele behandelingen te combineren met passende thuisverzorging. 

Dit vind je vast ook leuk

(COPY) (COPY) Facebook-post 940x788 px (1)
5 Redenen waarom Vitamine E een Must is in je Skincare Routine
Facebook-cover 851x315 px (1)
Meet the team!
Facebook-evenementencover 1920x1080 px (1)
'Wanneer beginnen met anti-aging producten?'
Facebook-cover 851x315 px
Meet the team!
TEXTURE-INSTA-1
Texture- een nieuwe behandeling tegen wallen en rimpels en vóór een natuurlijke glow
Tijdlijn 1280x720 px
"De Kracht van Camu Camu in Skin Care"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *